Kirja seniori-ikäisten rakkaudesta

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Emotion visa: Rumpujumalat

Tämän kertaisen visan jumalaisena aiheena on rummut. Testaa tietosi...

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Jaa somessa

Syli

Mandartin odotettu romaani on intiimi kuvaus, joka tutkii rakkauden ja muistin olemusta uudella ja kauniilla tavalla.

Pamela Mandartin Syli

”Ehkä vielä ihmiskuntana kierrymme liikkeen kaaressa jälleen vaiheeseen, jossa haluamme tietoisesti hakea pysyvää, itsenään kehittyvää onnea taivaan ja maan välissä. Ehkä kasvatamme jälleen lapsemme havaitsemaan, että kun mikään ei riitä, luisumme ristiriitoihin.”

Pamela Mandartin uusi ja odotettu romaani Syli (Basam Books 2021) yhdistää taidokkain ottein lukuromaanin ja nykyhetken vuoropuhelun. Syli on tarina, jossa kuusikymppinen mies etsii lapsuuden ihastuksensa, löytää tämän ja saa tunteilleen vastakaikua. Molempien osapuolten lapsuusaikainen romanttinen ja herkkä kokemus on tallessa kirjallisesti dokumentoituna.

”Kirjallisuuden historian painolasti nojaa valtaosin rakkausromaaneihin, joiden kirjoittajat ovat naisia ja joissa kuvataan tapahtumia naisten näkökulmasta. Viime aikoina on julkaistu rakkausromaaneja, joissa näkökulma on miehen. Oma luonteva ratkaisuni oli valita tarkastelutilanne, jossa mies ja nainen ovat tasavahvoja.”

Kiintymyksen ja muistin suhde

Mandart tutkii kirjoituksessaan muistin ja kiintymyksen olemusta – sitä, missä määrin ihmismieli muuttuu ja mitä tapahtui päähenkilöiden elämässä samanaikaisesti, kun he kulkivat omilla teillään löytämättä toisiaan.

”Mandart kirjoittaa vaikuttavasti, ajattoman viisauden perspektiivistä. Tarinaan laskeudutaan kuin avaruudesta ja ankkuroidutaan Kellokosken kylään, joka kuvataan lämpimästi, humanistisella näkemyksellä, samoin kuin ajan ja kulttuurin muutos 50-luvulta nykypäivään. Tarina etenee jäntevästi, vahvoin vedoin, vaikka pohdiskeleva sävy säilyykin. Seniori-ikäisten rakkaudesta kerrotaan tuoreesti ja kauniisti. Teksti jättää lukijan tyyneksi ja voimaantuneeksi.”

Karla Löfgren

Kirjailijasta

Pamela Mandart on yllätyksellinen ja muuntautumiskykyinen kirjailija. Hän teki pitkän uran elokuvatuottajana ja hänen kirjailijan uransa alkoi esikoisteoksella Elämä ilman paluulippua (1983).

spot_img