Kirja seniori-ikäisten rakkaudesta

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Syli

Mandartin odotettu romaani on intiimi kuvaus, joka tutkii rakkauden ja muistin olemusta uudella ja kauniilla tavalla.

Pamela Mandartin Syli

”Ehkä vielä ihmiskuntana kierrymme liikkeen kaaressa jälleen vaiheeseen, jossa haluamme tietoisesti hakea pysyvää, itsenään kehittyvää onnea taivaan ja maan välissä. Ehkä kasvatamme jälleen lapsemme havaitsemaan, että kun mikään ei riitä, luisumme ristiriitoihin.”

Pamela Mandartin uusi ja odotettu romaani Syli (Basam Books 2021) yhdistää taidokkain ottein lukuromaanin ja nykyhetken vuoropuhelun. Syli on tarina, jossa kuusikymppinen mies etsii lapsuuden ihastuksensa, löytää tämän ja saa tunteilleen vastakaikua. Molempien osapuolten lapsuusaikainen romanttinen ja herkkä kokemus on tallessa kirjallisesti dokumentoituna.

”Kirjallisuuden historian painolasti nojaa valtaosin rakkausromaaneihin, joiden kirjoittajat ovat naisia ja joissa kuvataan tapahtumia naisten näkökulmasta. Viime aikoina on julkaistu rakkausromaaneja, joissa näkökulma on miehen. Oma luonteva ratkaisuni oli valita tarkastelutilanne, jossa mies ja nainen ovat tasavahvoja.”

Kiintymyksen ja muistin suhde

Mandart tutkii kirjoituksessaan muistin ja kiintymyksen olemusta – sitä, missä määrin ihmismieli muuttuu ja mitä tapahtui päähenkilöiden elämässä samanaikaisesti, kun he kulkivat omilla teillään löytämättä toisiaan.

”Mandart kirjoittaa vaikuttavasti, ajattoman viisauden perspektiivistä. Tarinaan laskeudutaan kuin avaruudesta ja ankkuroidutaan Kellokosken kylään, joka kuvataan lämpimästi, humanistisella näkemyksellä, samoin kuin ajan ja kulttuurin muutos 50-luvulta nykypäivään. Tarina etenee jäntevästi, vahvoin vedoin, vaikka pohdiskeleva sävy säilyykin. Seniori-ikäisten rakkaudesta kerrotaan tuoreesti ja kauniisti. Teksti jättää lukijan tyyneksi ja voimaantuneeksi.”

Karla Löfgren

Kirjailijasta

Pamela Mandart on yllätyksellinen ja muuntautumiskykyinen kirjailija. Hän teki pitkän uran elokuvatuottajana ja hänen kirjailijan uransa alkoi esikoisteoksella Elämä ilman paluulippua (1983).

spot_img