Kampanja käynnistyi: Luova ala vaatii perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen leikkauksen

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Luova ala vaatii hallitusta perumaan leikkauksen yksityisen kopioinnin hyvityksestä, joka uhkaa vähentää kulttuuritarjontaa ja heikentää taiteilijoiden toimeentuloa.

Luova ala vaatii hallitusta peruuttamaan päätöksen leikata yksityisen kopioinnin hyvitysmaksua 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan euroon. Hyvitysmaksu on EU-direktiiviin perustuva korvaus, joka maksetaan luovan työn tekijöille heidän teostensa kopioinnista omaan käyttöön. Suomessa tämä maksu maksetaan valtion budjetista ja tilitetään tekijöille suoraan sekä kulttuurin edistämiskeskusten kautta.

Alan toimijoiden mukaan tällainen suuri leikkaus on sekä perusteeton että vahingollinen, sillä se vähentäisi taiteilijoille maksettavia korvauksia ja leikkaisi kulttuurikeskusten määrärahoja. Leikkaus heikentäisi taiteilijoiden toimeentuloa ja vähentäisi kulttuuritarjontaa ympäri maata.

Esimerkiksi Musiikin edistämiskeskus MES, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Visuaalisten taiteiden edistämiskeskus VISEK jakavat näitä varoja, jotka tukevat kulttuurituotantoa ja työllisyyttä.

Erja Lyytinen, kansainvälisesti menestynyt blueskitaristi, ja elokuvaohjaaja Virpi Suutari korostavat hyvitysmaksujen merkitystä uusien teosten tuottamisessa ja kulttuurin viennissä. Hyvityksen leikkaaminen iskee suoraan taiteilijoiden ansioihin ja kulttuurivientiin, joka hyödyttää koko maata taloudellisesti ja työllisyyden kautta.

Lähde Luovat ry

spot_img