Taiteen monet kasvot HAM Helsingin taidemuseon näyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

Aikamatka suoraan 80-luvulle, Metal Force – Forget Your Dream

Pietarsaarelaisen suomihevin pioneeriorkesteri Metal Forcen vuonna 1987 äänitetty demokasetti...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Dharma Guns sukeltaa painajaisiin uudella Twin Peaks -henkisellä singlellään

Skandinavian action rock -bändi Dharma Guns on julkaissut uuden singlen The Vipers....

Jaa somessa

HAM Helsingin taidemuseon näyttely ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’ avaa uusia näkökulmia taiteen ja keräilyn maailmaan.

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä käsitellään näkemisen ja esittämisen tapoja HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista käsin. Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelman klassikkoteokset asetetaan dialogiin modernien ja nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Kuraattori Asta Kihlmanin näkemyksellinen työ syventää yksityiskohtia ja avaa uusia näkökulmia.

Kokoelman perusteos 448 teosta on edustava näyte suomalaisestä modernismista. Museon johtaja Arja Miller korostaa uusien näkökulmien ja lukutapojen elävöittävän kokoelman merkitystä nykypäivänä.

Erityisteemoina ovat katseet, keho ja asetelmat, joilla kunnioitetaan Bäcksbackojen taidekokoelman makua. Nyt esillä olevat teokset pohdiskelevat myös keräilyn roolia ja taidekokoelmien kartuttamista.

Näyttelyyn osallistuu 31 taiteilijaa, joiden töitä vaihdetaan näyttelyn aikana valoherkkyyden vuoksi. Tarjolla on sekä 40 pysyvää että 11 vaihtuvaa teosta.

Näyttely on saanut tukea Museovirastolta, ja sen yhteydessä julkaistaan myös kuraattori Kihlmanin kirja ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’.

Lähde Maarit Kivistö

spot_img