Tutustu puhelimiin Elsan ja Laurin hauskassa seurassa!

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Suositun Elsa ja Lauri -sarjan kuvakirjauutuus antaa aikuiselle ja lapselle paljon yhteistä pohdittavaa puhelimien käytöstä.

Kännykät ovat useimmille lapsille tuttuja kapineita, vaikka omaa puhelinta ei vielä olisikaan. Tuttuus ei kuitenkaan yksinään tee kännykkämestaria. Puhelimen käyttäminen ja siitä huolehtiminen vaativat taitoja, joiden oppimiseen lapsi tarvitsee aikuisen tukea ja läsnäoloa.

Elsa ja Lauri -kirjat

Kuvakirjauutuus Elsa ja Lauri tutustuvat puhelimiin tarjoaa mainion tavan harjoitella ja pohtia puhelimen käyttöä yhdessä lapsen kanssa.

Hyväntuulinen tarina vie Elsan, Laurin ja Sisu-serkun mummolan vintille tutkimaan vanhoja lankapuhelimia. Lapset innostuvat ihmeellisistä kojeista niin, että päättävät kuvata Sisun uudella älypuhelimella niistä kertovan elokuvan.

Kirjaa täydentää tieto-osuus, jossa tutustutaan puhelimien kehitykseen sekä pohditaan, mitä kaikkea älypuhelimilla voi tehdä ja mistä asioista kannattaa sopia yhdessä, kun lapsi saa oman kännykän.

Kirjan tekijät: Kerttu Rahikka ja Nadja Sarell

Kerttu Rahikka on helsinkiläinen lastenkirjailija ja kasvatustieteen maisteri. Hän työskentelee päiväkodissa varhaiskasvatuksen opettajana. Kertun perheeseen kuuluvat aviomies ja tytär.

Kertun lapsuudessa käytettiin lankapuhelimia, ja hän muistaakin edelleen kotipuhelinnumeronsa ulkoa. Lankapuhelimia oli kotona useassa huoneessa. Kerttu tykkäsi soitella isovanhemmilleen ja yritti juksata heitä esittämällä puhelimessa jotain toista henkilöä muutta­malla ääntään. Isovanhemmat taisivat kyllä aina tietää, kuka soitti.

Kerttu sai ensimmäisen oman kännykän 9-vuotiaana joululahjaksi. Sillä pystyi soittamaan ja lähettämään kahden rivin pituisia tekstiviestejä sekä tekemään omia soittoääniä. Kännykkä oli tärkeä, kun Kerttu kulki yksin bussilla luisteluharjoituksiin koulupäivän jälkeen.

Nadja Sarell on lastenkirjakuvittaja, joka asuu perheensä kanssa Helsingissä. Hän on valmistunut sekä tanssijaksi että kuvittajaksi.

Nadjan ensimmäinen kännykkä oli kierrätetty Nokia, mutta se oli aikaa jolloin kaikki käyttivät vielä lankapuhelimia. Seuraavassa kännykässä oli jo matopeli sekä kolmea eri väriä: mustaa, vihreää ja punaista!

Nadjan perheen yhteistä lempipuuhaa on erilaisten hidastus­videoiden kuvaaminen kännykällä. Mikään ei näytä hienommalta kuin todella hitaasti romahtava palikkatorni tai pikkuauto kiitämässä hyppyrin nokalta aivan niin kuin elokuvassa.

Lähde Kustannus-Mäkelä Oy

spot_img