Tutustu puhelimiin Elsan ja Laurin hauskassa seurassa!

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Suositun Elsa ja Lauri -sarjan kuvakirjauutuus antaa aikuiselle ja lapselle paljon yhteistä pohdittavaa puhelimien käytöstä.

Kännykät ovat useimmille lapsille tuttuja kapineita, vaikka omaa puhelinta ei vielä olisikaan. Tuttuus ei kuitenkaan yksinään tee kännykkämestaria. Puhelimen käyttäminen ja siitä huolehtiminen vaativat taitoja, joiden oppimiseen lapsi tarvitsee aikuisen tukea ja läsnäoloa.

Elsa ja Lauri -kirjat

Kuvakirjauutuus Elsa ja Lauri tutustuvat puhelimiin tarjoaa mainion tavan harjoitella ja pohtia puhelimen käyttöä yhdessä lapsen kanssa.

Hyväntuulinen tarina vie Elsan, Laurin ja Sisu-serkun mummolan vintille tutkimaan vanhoja lankapuhelimia. Lapset innostuvat ihmeellisistä kojeista niin, että päättävät kuvata Sisun uudella älypuhelimella niistä kertovan elokuvan.

Kirjaa täydentää tieto-osuus, jossa tutustutaan puhelimien kehitykseen sekä pohditaan, mitä kaikkea älypuhelimilla voi tehdä ja mistä asioista kannattaa sopia yhdessä, kun lapsi saa oman kännykän.

Kirjan tekijät: Kerttu Rahikka ja Nadja Sarell

Kerttu Rahikka on helsinkiläinen lastenkirjailija ja kasvatustieteen maisteri. Hän työskentelee päiväkodissa varhaiskasvatuksen opettajana. Kertun perheeseen kuuluvat aviomies ja tytär.

Kertun lapsuudessa käytettiin lankapuhelimia, ja hän muistaakin edelleen kotipuhelinnumeronsa ulkoa. Lankapuhelimia oli kotona useassa huoneessa. Kerttu tykkäsi soitella isovanhemmilleen ja yritti juksata heitä esittämällä puhelimessa jotain toista henkilöä muutta­malla ääntään. Isovanhemmat taisivat kyllä aina tietää, kuka soitti.

Kerttu sai ensimmäisen oman kännykän 9-vuotiaana joululahjaksi. Sillä pystyi soittamaan ja lähettämään kahden rivin pituisia tekstiviestejä sekä tekemään omia soittoääniä. Kännykkä oli tärkeä, kun Kerttu kulki yksin bussilla luisteluharjoituksiin koulupäivän jälkeen.

Nadja Sarell on lastenkirjakuvittaja, joka asuu perheensä kanssa Helsingissä. Hän on valmistunut sekä tanssijaksi että kuvittajaksi.

Nadjan ensimmäinen kännykkä oli kierrätetty Nokia, mutta se oli aikaa jolloin kaikki käyttivät vielä lankapuhelimia. Seuraavassa kännykässä oli jo matopeli sekä kolmea eri väriä: mustaa, vihreää ja punaista!

Nadjan perheen yhteistä lempipuuhaa on erilaisten hidastus­videoiden kuvaaminen kännykällä. Mikään ei näytä hienommalta kuin todella hitaasti romahtava palikkatorni tai pikkuauto kiitämässä hyppyrin nokalta aivan niin kuin elokuvassa.

Lähde Kustannus-Mäkelä Oy

spot_img