Uutuusteos valottaa Jimi Hendrixin mysteeristä elämää ja kuolemaa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Philip Normanin muusikkoelämäkerta Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Philip Normanin muusikkoelämäkerta Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä kertoo kitaristilegendan tarinan ja pureutuu myös aiemmin hämärän peittoon jääneisiin yksityiskohtiin.

Jimi Hendrixin merkitys sähkökitaran uranuurtajana, joka innoitti mustien muusikoiden sukupolvea tarttumaan soittimeen, on nykyään kiistaton. Hän kuoli 27-vuotiaana uransa huipulla, mutta jätti jälkeensä perinnön, joka vaikuttaa edelleen sekä rock and rolliin että nykykulttuuriin. Johnny Winterin sanoin:

”Jimi yhdisti avaruuden ja bluesin. Miten siitä voisi enää panna paremmaksi?”

Wild Thing Elämäkerta

Jimi Hendrixin vaikutus ulottui kauas rockin ja bluesin genrerajojen ulkopuolelle. Monet yksityiskohdat hänen traagisesta elämästään ja syvimmistä ajatuksistaan pysyvät salassa, mutta hänen faninsa ihailevat häntä edelleen. Tätä salattua meritoitunut rockkirjailija Philip Norman valottaa tuoreessa, Jussi Niemen suomentamassa elämäkerrassa Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä. Norman paneutuu myös hyvin tarkasti Hendrixin kuoleman olosuhteisiin ja sen moniin hämäriksi jääneisiin yksityiskohtiin.

Philip Norman (s. 1943) on arvostettu englantilainen musiikkikirjailija, joka on kirjoittanut ansiokkaat bänditarinat muun muassa Beatlesista ja Rolling Stonesista sekä elämäkerrat muun muassa John Lennonista, Mick Jaggerista, Paul McCartneysta ja Eric Claptonista – nyt myös Jimi Hendrixistä. Normanin teosten vahvuuksia ovat musiikista kertomisen lisäksi syvälliset ja persoonalliset kuvaukset elämäkertojen kohteista ihmisinä. 

Jussi Niemi (s. 1950) on tamperelainen musiikkijournalisti ja suomentaja, jonka kirjoittajaura käynnistyi jo 1970-luvulla Musa- ja Soundi-lehtien toimittajana. Hän on suomentanut lukuisia musiikkielämäkertoja, kuten Johnny Winter- ja Eric Clapton -elämäkerrat Rankkaa menoa ja Slowhand sekä Charles Mingusin kaunokirjallisesti ansiokkaan omaelämäkerran Koiraakin kurjempi. Hänen viimeisin suomennoksensa ennen nyt julkaistavaa Hendrix-elämäkertaa on vuoden 2020 nobelistin Louise Glückin teos Esseitä amerikkalaisuuden ytimestä.

NORMAN, PHILIP
Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä
380 sivua
Sidottu, kovakantinen, valokuvitettu
ISBN 9789523810983
Ilmestymisaika: Elokuu 2022
Suomentaja: Jussi Niemi

Lähde Aviador Kustannus

spot_img