Uutuusteos valottaa Jimi Hendrixin mysteeristä elämää ja kuolemaa

Aiheeseen liittyvää

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö myynyt jo yli 12 000 – Jatkoa luvassa ensi vuonna

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö on ollut valtava menestys myös Suomessa.

Jaa somessa

Philip Normanin muusikkoelämäkerta Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Philip Normanin muusikkoelämäkerta Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä kertoo kitaristilegendan tarinan ja pureutuu myös aiemmin hämärän peittoon jääneisiin yksityiskohtiin.

Jimi Hendrixin merkitys sähkökitaran uranuurtajana, joka innoitti mustien muusikoiden sukupolvea tarttumaan soittimeen, on nykyään kiistaton. Hän kuoli 27-vuotiaana uransa huipulla, mutta jätti jälkeensä perinnön, joka vaikuttaa edelleen sekä rock and rolliin että nykykulttuuriin. Johnny Winterin sanoin:

”Jimi yhdisti avaruuden ja bluesin. Miten siitä voisi enää panna paremmaksi?”

Wild Thing Elämäkerta

Jimi Hendrixin vaikutus ulottui kauas rockin ja bluesin genrerajojen ulkopuolelle. Monet yksityiskohdat hänen traagisesta elämästään ja syvimmistä ajatuksistaan pysyvät salassa, mutta hänen faninsa ihailevat häntä edelleen. Tätä salattua meritoitunut rockkirjailija Philip Norman valottaa tuoreessa, Jussi Niemen suomentamassa elämäkerrassa Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä. Norman paneutuu myös hyvin tarkasti Hendrixin kuoleman olosuhteisiin ja sen moniin hämäriksi jääneisiin yksityiskohtiin.

Philip Norman (s. 1943) on arvostettu englantilainen musiikkikirjailija, joka on kirjoittanut ansiokkaat bänditarinat muun muassa Beatlesista ja Rolling Stonesista sekä elämäkerrat muun muassa John Lennonista, Mick Jaggerista, Paul McCartneysta ja Eric Claptonista – nyt myös Jimi Hendrixistä. Normanin teosten vahvuuksia ovat musiikista kertomisen lisäksi syvälliset ja persoonalliset kuvaukset elämäkertojen kohteista ihmisinä. 

Jussi Niemi (s. 1950) on tamperelainen musiikkijournalisti ja suomentaja, jonka kirjoittajaura käynnistyi jo 1970-luvulla Musa- ja Soundi-lehtien toimittajana. Hän on suomentanut lukuisia musiikkielämäkertoja, kuten Johnny Winter- ja Eric Clapton -elämäkerrat Rankkaa menoa ja Slowhand sekä Charles Mingusin kaunokirjallisesti ansiokkaan omaelämäkerran Koiraakin kurjempi. Hänen viimeisin suomennoksensa ennen nyt julkaistavaa Hendrix-elämäkertaa on vuoden 2020 nobelistin Louise Glückin teos Esseitä amerikkalaisuuden ytimestä.

NORMAN, PHILIP
Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä
380 sivua
Sidottu, kovakantinen, valokuvitettu
ISBN 9789523810983
Ilmestymisaika: Elokuu 2022
Suomentaja: Jussi Niemi

Lähde Aviador Kustannus

spot_img