Supersuosittua nuorten Bert-kirjasarjaa julkaistaan taas suomeksi

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Ruotsalaisten serkusten Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin nuortenromaanisarjan uutuus, Bertin epätoivopäiväkirja, ilmestyy tauon jälkeen Avaimen kustantamana 15.9.2022.

Bert ystävineen on tuttu usealle sukupolvelle: Nuorten humoristista romaanisarjaa on julkaistu jo 1980-luvulta saakka. Kirjailijat vierailevat Suomessa lokakuussa 2022.

kansi
kansi: Anders Jacobsson & Sören Olsson, Bertin epätoivopäiväkirja

Bertin epätoivopäiväkirjassa Bert Ljung on alkanut seurustella unelmiensa tytön Alvan kanssa. Huomenna he tapaavat, eikä mikään voi pitää Bertiä poissa koulusta. Vai voiko? Pikkuruinen aivastus vain, ja yhtäkkiä Bert on karanteenissa koronan takia. Eikä Bertillä edes ole koronaa. Hänet on teljetty asuntoon täysin turhaan!

Tilanne on epätoivoinen, mutta Bertillä, Pikku-Erikillä ja Åkella on suunnitelma. Jaksaako Alva odottaa häntä?

Serkukset Anders Jacobsson (s. 1963) ja Sören Olsson (s. 1964) ovat lasten- ja nuortenkirjailijoita. Heidän kirjoja on myyty 25 maassa yhteensä jo yli 12 miljoonaa kappaletta. Bertin päiväkirjoja he ovat kirjoittaneet yhdessä jo vuodesta 1987 lähtien. Kirjojen pohjalta on tehty elokuva Bert Viimeinen viaton (1995 ja 2020) ja televisiosarja Bert (1994 ja 2021).  
Storytel on julkaissut romaanin äänikirjana.

Aikaisemmin ilmestyneistä Bert-romaaneista sanottua

“Päiväkirjamuotoisista Bert-kirjoista saa vahvan todellisuuden tunteen, sillä Bert listaa niin yksityiskohtaisesti urheilutuntien jalkahien lemun, peiton alla piereskelyn kuin tytöistä unelmoinnin ja suuret haaveetkin, että kirjoja lukiessa on helppo kuvitella tirkistelevänsä oikean pojan elämään. Toinen tärkeä syy suosioon on vitsien karnevalistisuus: niissä varhaisnuoret saavat revitellä juuri niillä alueilla, jotka aikuiset haluaisivat siistiä lapsistaan.”

 Paula Havaste, HS, 20.12.1996 (kirjasta Bertin tunnustukset)  

“29-vuotias (Riku) Nieminen ja 33-vuotias (Antti) Holma kertovat kuluttaneensa lapsuudessaan paljon aikaa kirjojen parissa. Molemmat innostuivat etenkin pojille suunnatusta ruotsalaisesta kirjasarjasta Bertin päiväkirjat.”

Miia hiiri, Ilta-Sanomat, 10.12.2015
  • teos: Bertin epätoivopäiväkirja
  • alkuteos: Berts desperata dagbok
  • kirjailijat: Anders Jacobsson & Sören Olsson
  • suomentaja: Mirka Maukonen
  • kuvitus: Rebecka Neumann
  • ISBN: 9789523043985
  • sivuja: 132
  • kustantaja: Avain
  • ilmestymispäivä: 15.9.2022

Saatavilla sidottuna.

Lähde Avain

spot_img