Ville Verkkapuron esikoisromaani Pete on hurja sukellus ihmisyyteen, päihteisiin ja perhesuhteisiin

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Pete (Kosmos) on taitava dokumenttiromaani addiktioista, hyvän elämän etsimisestä ja epäselvissä oloissa kuolleen isän salaisuudesta.

Kolmikymppinen Ville elää unelmaelämää: on täydellinen työpaikka, upea kumppani ja ystäviä. Mutta kuin tatuointina sielussa häntä vaivaa nuorena kuollut isä Pete.

Kansi

Ville kuulee näyttävänsä isältään, liikkuvansa samalla tavalla. Onko hänen kohtalonaan kuitenkin seurata geenejään? Hän lähtee selvittämään, kuka Pete itse asiassa oli.

Matkasta tulee uskomattoman taitava essee, dokumentti ja romaani, sukellus ihmisyyteen, päihteisiin, Simpsoneihin, white trashiin, Kurt Cobainin mieleen, perhesuhteisiin ja siihen, keitä me itse asiassa olemme.

”Olin miettinyt, mikä ajaa ihmisiä addiktioihin. Aina puhuttiin alkoholistigeeneistä ja eri aineiden koukuttavuudesta. Luin kaiken, mitä löysin addiktiosta: Bukowskista Fanteen, Gabor Matésta Carl Hartiin. Selasin läpi addiktien haastatteluita ja yritin ymmärtää, miksi addiktio yleistyy”,

Verkkapuro kertoo.
Kuva
Ville Verkkapuro

”Yritin laittaa kirjaan koko Peten elämän, mutta päädyin laittamaan siihen omani. Pete on dokumentaarinen romaani. Se muovaa oikeista kohtaamisista narratiivin, josta muodostuu syvästi inhimillinen ja filosofiaan kurkottava essee.”

Ville Verkkapuro on helsinkiläistynyt kirjoittaja ja muusikko, joka työskentelee copywriterina ja on soittanut muun muassa New Ron, Vestan ja Black Metal Raccoonsin kanssa. Pete on hänen esikoiskirjansa.

Lähde Kosmos

spot_img