Ville Verkkapuron esikoisromaani Pete on hurja sukellus ihmisyyteen, päihteisiin ja perhesuhteisiin

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Pete (Kosmos) on taitava dokumenttiromaani addiktioista, hyvän elämän etsimisestä ja epäselvissä oloissa kuolleen isän salaisuudesta.

Kolmikymppinen Ville elää unelmaelämää: on täydellinen työpaikka, upea kumppani ja ystäviä. Mutta kuin tatuointina sielussa häntä vaivaa nuorena kuollut isä Pete.

Kansi

Ville kuulee näyttävänsä isältään, liikkuvansa samalla tavalla. Onko hänen kohtalonaan kuitenkin seurata geenejään? Hän lähtee selvittämään, kuka Pete itse asiassa oli.

Matkasta tulee uskomattoman taitava essee, dokumentti ja romaani, sukellus ihmisyyteen, päihteisiin, Simpsoneihin, white trashiin, Kurt Cobainin mieleen, perhesuhteisiin ja siihen, keitä me itse asiassa olemme.

”Olin miettinyt, mikä ajaa ihmisiä addiktioihin. Aina puhuttiin alkoholistigeeneistä ja eri aineiden koukuttavuudesta. Luin kaiken, mitä löysin addiktiosta: Bukowskista Fanteen, Gabor Matésta Carl Hartiin. Selasin läpi addiktien haastatteluita ja yritin ymmärtää, miksi addiktio yleistyy”,

Verkkapuro kertoo.
Kuva
Ville Verkkapuro

”Yritin laittaa kirjaan koko Peten elämän, mutta päädyin laittamaan siihen omani. Pete on dokumentaarinen romaani. Se muovaa oikeista kohtaamisista narratiivin, josta muodostuu syvästi inhimillinen ja filosofiaan kurkottava essee.”

Ville Verkkapuro on helsinkiläistynyt kirjoittaja ja muusikko, joka työskentelee copywriterina ja on soittanut muun muassa New Ron, Vestan ja Black Metal Raccoonsin kanssa. Pete on hänen esikoiskirjansa.

Lähde Kosmos

spot_img