Ystävysten matkasta koirien kanssa Italiaan syntyi kirja

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Pitkäaikaiset ystävät kuvataiteilija Kaija Rosma ja tietokirjailija Pirkko Vekkeli kirjoittavat Kustantajan kuuulumisia -blogissa matkastaan Euroopan halki Italiaan koiriensa kanssa.

Tuosta matkasta syntyi myös lastenkirja Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan.

Matkalla Saapasmaahan
kansi: Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan

”Pitkin matkaa Kaija, joka on armoitettu taiteilija, eikä osaa pitää näppejään erossa piirustusvälineistä, alkoi piirtää koirapoikiamme. Aluksi he lepäilivät maassa ravintolapöydän vieressä ihan koirina, mutta vähitellen nousivat kahdelle jalalle ja muuttuivat persooniksi. Henkilöiksi, kuten kirjassa kerrotaan.”
 

Kaikki alkoi vuonna 2016, kun me pääsimme taiteilijaresidenssiin Italian Pioppiin. Se oli ainoa löytämämme, johon sai ottaa koirat mukaan.

Kaija Rosma, Pirkko Vekkeli ja koirat Jedi ja Tarmo matkalla Italiaan

Lähdimme matkaan maata (ja vähän merta) pitkin, Helsingistä Tukholmaan, Tukholmasta Kööpenhaminaan, Kööpenhaminasta Hampuriin, Hampurista Zürichiin, Zürichistä Milanoon ja Milanosta Roomaan. Siellä pysähdyimme haukkaamaan Italian ilmapiiriä muutamaksi päiväksi. 

Matka jatkui kohti etelää, Napolinlahtea ja pikkuista Pioppia, jossa residenssi Casa Karvonen sijaitsi. Valitettavasti residenssitoiminta ihanassa rantahuvilassa on nyttemmin loppunut.
Pitkin matkaa Kaija, joka on armoitettu taiteilija, eikä osaa pitää näppejään erossa piirustusvälineistä, alkoi piirtää koirapoikiamme.

Aluksi he lepäilivät maassa ravintolapöydän vieressä ihan koirina, mutta vähitellen nousivat kahdelle jalalle ja muuttuivat persooniksi. Henkilöiksi, kuten kirjassa kerrotaan.

Palattuamme kotimaahan kokemuksistamme innoittuneina huomasimme olevamme kirjan teossa. Molemmat aiheestamme hullaantuneina. Pirkko kirjoitti ja Kaija teki lisää kuvia. Syntyi runsas kuvitus. Tarinan myötä Lellis ja Räyhä saivat korostetusti omat luonteensa, jotka jotakuinkin vastaavat Jedin ja Tarmon persoonallisuuksia.

Tekoprosessi oli valtavan kiva, kummankaan meistä ei tarvinnut pakottaa itseään väkisin vääntämiseen. 

kuva: Kaija Rosma ja Pirkko Vekkeli

Kuinka sitten kävikään? Avain-kustannuksen ihanat tyypit saattoivat kirjan kansiin ja me järjestimme kaveripiirijulkkarit, joiden seurauksena olemme joutuneet (saaneet) tilata yhä uusia lähetyksiä kirjaamme halukkaille ostajille.

Valokuvat kertokoot oman tarinansa. Kuvissa olemme koirinemme matkan varrella Euroopassa ja lopulta Italiassa. Olemme myös kirjan tekemisen äärellä ja lähipiirijulkkareissamme. Kuvissa esiintyy myös muutama teoksemme loppukäyttäjä (lapsia ja koiria).

Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan -kirjan viimeisenä kuvana on postikortti Suomesta Italiaan, sikäläisille uusille kavereille. Kortissa toivotamme heidät tervetulleiksi Suomeen, jossa aiomme esitellä heille kaikki omat kivat Suomi-neidon paikkamme, faktatietoineen.

Lähde Avain

spot_img