Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa.

Kaislan ja IslaPystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Pystykorvatalvi
Kaisla ja Isla – Pystykorvatalvi on saatavana myös ääni- ja sähkökirjana. Sarjan seuraava osa ilmestyy keväällä 2023

Kaislan äiti on kuollut, ja tyttö on joutunut muuttamaan asumaan isänsä uuden perheen luokse. Itsekseen viihtyvä, eläimiä ja metsää rakastava Kaisla ahdistuu pikkulapsiperheen meluisasta arjesta ja viettää aikaansa enimmäkseen pienen pystykorvansa Kashmirin kanssa.

Islan vanhemmat eroavat ja äiti muuttaa perheen koiralauman kanssa uuden miehen luokse. Isla muuttaa isänsä kanssa Porvoosta Helsinkiin, jossa kaikki on kennelin hyörinään tottuneelle Islalle outoa ja yksinäistä. Pientä lohtua tuo isän metsästyspystykorva Jokke, jonka Isla saa ruinattua mukaansa Helsinkiin.

Kun tytöt törmäävät toisiinsa metsässä, heistä tulee erottamattomat. Toisistaan ja eläinystävistään he löytävät sen tuen ja turvan, jota kummankaan perhe ei pysty tarjoamaan. 

”Kaisla ja Isla -sarja on eräänlainen selviytymistarina kahdesta vaikeassa tilanteessa olevasta nuoresta, joiden elämään uusi ystävyys ja koirat tuovat valoa”,

kirjailija Helena Meripaasi kertoo.

Meripaasi on itse ollut koko ikänsä koiraharrastaja, ja hänen koiratuntemuksensa näkyy myös hänen nuorille suunnatuissa kirjasarjoissaan. Uudessa Kaisla ja Isla -sarjassakin käsitellään ystävyyden ja eläinharrastuksen ilojen lisäksi hyvin realistisesti myös lemmikkiarjen haasteita ja pulmia.

Meripaasin omaan koiralaumaan kuuluu kaksi energistä kettuterrieriä sekä superfiksu mittelspitz.

Helena Meripaasi (s. 1967) on helsinkiläinen filosofian maisteri, joka on julkaissut nuortenkirjoja vuodesta 2000. Hänet tunnetaan erityisesti suosituista Koirahullun päiväkirja– ja Tassu-trio -sarjoistaan. 

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img