Freelancemuusikot ry:n juhlavuoden stipendit neljälle muusikolle

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Muusikkojen liiton suurin, valtakunnallinen osasto Freelancemuusikot ry on myöntänyt 75-vuotisjuhlavuoden stipendit neljälle muusikolle.

Tsemppistipendi on myönnetty rumpali Severi Sorjoselle ja basisti Ansku Mellaselle, ja tunnustusstipendi rumpali Aarne Vesteriselle ja rumpali Leevi Leppäselle.

stipendi muusikot

Tsemppistipendit jaetaan kannustuksena uransa alkuvaiheessa oleville muusikoille, ja tunnustusstipendit ansiokkaasta työstä muusikkona ja merkittävästä työstä suomalaisen musiikkielämän hyväksi. Tunnustusstipendi jaetaan osaston jäsenelle, tsemppistipendin kohdalla jäsenyyskriteeriä ei ole. Stipendit ovat arvoltaan 1 000 euroa, ja ne jaetaan Helsingissä maanantaina 19. joulukuuta 2022.

Juhlavuoden tsemppistipendit

Stipendi jaetaan kannustuksena ansiokkaasta työstä uransa alkuvaiheessa olevalle muusikolle. Freelancemuusikot ry:n johtokunta on myöntänyt stipendin Severi Sorjoselle ja Ansku Mellaselle

Severi Sorjonen

kuva Arto Alho
Severi Sorjonen
kuva Arto Alho

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä opiskeleva rumpali Severi Sorjonen on lyhyessä ajassa tehnyt suuren vaikutuksen suomalaisen musiikkielämän maisemaan. Hän vaikuttaa muun muassa Peela-yhtyeessä, Maja Mannila Triossa, Iiro Rantala Flockissa sekä Severi Pyysalon, Mirkka Paajasen ja Eeppi Ursinin yhtyeissä.

Nuoresta iästään huolimatta tämä virtuoottinen soittimensa hallitsija on aktiivisesti ja kansainvälisesti keikkaillessaan osoittanut erityistä tsemppihenkeä ja nöyrää rytmimusiikin ammattilaisuutta kollegoilleen.

Ansku Mellanen  

kuva Jenna Julie
Ansku Mellanen
kuva: Jenna Julie

Basisti Ansku Mellanen on laaja-alainen ja monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on valloittanut ihmiset muusikkokentällä luottaen tekemisen korkeaan laatuun ja mutkattomaan suhtautumiseen kollegoihin sekä eteen tuleviin tehtäviin.

Työtä pelkäämätön muusikko, jonka jokaisesta äänestä tuntuu huokuvan arvostus musiikkia ja elämää kohtaan, ansaitsee tulla freelanceyhteisön palkitsemaksi.

Juhlavuoden tunnustusstipendit

Stipendi jaetaan ansiokkaasta työstä muusikkona ja merkittävästä työstä suomalaisen musiikkielämän hyväksi. Freelancemuusikot ry:n johtokunta on myöntänyt stipendin Aarne Vesteriselle ja Leevi Leppäselle. 

Aarne Vesterinen

Rumpali Aarne Vesterinen on tehnyt mittavan elämäntyön sekä muusikkona että luottamustoimissa järjestökentällä. Erityisesti tanssimuusikkona toiminut Vesterinen on ollut myös tärkeä tanssipaikkojen puolestapuhuja.

Kuva Kimmo Tähtinen
Aarne Vesterinen
Kuva: Kimmo Tähtinen

Muusikkojen yhteisten asioiden hoitaminen on aina ollut Vesteriselle tärkeää, ja hän on tehnyt paljon työtä sen eteen, että muusikkous nähdään oikeana ammattina. Vesterinen toimi Ravintolamuusikot ry:n valtakunnallisena pääluottamusmiehenä vuosina 2001–2013 ja on ollut yksi pitkäaikaisimpia Freelancemuusikot ry:n johtokunnan jäseniä. Vesteriselle on myönnetty Muusikkojen liiton kultainen ansiomerkki vuonna 2013.

Monipuolisena, pelimannihenkisenä freelancemuusikkona tunnettu Aarne Vesterinen on esiintynyt 1960-luvulta lähtien niin eturivin artistien taustalla kuin omissa yhtyeissään.

Leevi Leppänen

Rumpali Leevi Leppäsen ura on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja jatkuu edelleen vireänä. Leppänen on toiminut muusikkona huipputasolla ja soittanut muun muassa Pekka Pohjolan ja Pepe Willbergin yhtyeissä.

Kuva Jurki Kallio
Leevi Leppänen
Kuva: Jyrki Kallio

Leppänen on vaikuttanut myös huomattavan suurella panoksella suomalaiseen rumpujensoiton opetukseen ja kirjoittanut teokset Rokkaavat Rummut (1990) ja Luovat Rummut (1996). Lisäksi hän on ollut vuosia Freelancemuusikot ry:n johtokunnassa ja Muusikkojen liiton hallituksessa sekä monissa muissa alan tärkeissä luottamustehtävissä. Näistä ansioistaan hänelle on myönnetty Muusikojen liiton kultainen ansiomerkki vuonna 2009.

Leppänen tunnetaan erinomaisena rumpalina, reiluna kollegana sekä asiantuntevana ja kannustavana opettajana, joka pitää aina huolta työyhteisönsä hyvinvoinnista ja oikeuksista.

Lähde Muusikkojen Liitto

spot_img