Lars-Gunnar ’Nubben’ Nordström – 100-vuotisjuhlavuoden monipuoliset näyttelyt ja tapahtumat

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Taiteilija Lars-Gunnar ’Nubben’ Nordströmin 100-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan näyttelyiden ja tapahtumien sarjalla.

Lars-Gunnar ’Nubben’ Nordströmin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuosi on nähtävillä useiden taideorganisaatioiden järjestämissä näyttelyissä ja tapahtumissa.

Nubben 100 -juhlavuoden ohjelmasta vastaavat monet museot ja galleriat ympäri Suomen, ja L-G Nordströmin säätiö on yksi juhlavuoden toteuttajista. Juhlavuoden tapahtumat ja näyttelyt tuovat esille Nordströmin taiteen monipuolisuutta ja konkretismin vaikutuksia nykytaiteeseen.

Nordström, yksi ensimmäisistä suomalaisista abstrakteista taiteilijoista, tunnetaan erityisesti värikkäistä ja sommitelluista konkretistisista töistään. Hän työskenteli aktiivisesti kansainvälisillä areenoilla ja hänen teoksiaan on arvostetuissa kokoelmissa. Nordström sai uransa aikana lukuisia tunnustuksia, kuten Pro Finlandia -mitalin vuonna 1972.

Juhlavuoden näyttelyt esittelevät Nordströmin elämäntyötä ja perintöä. Taidekeskus Salmelassa voi tutustua Nordströmin taidegrafiikkaan ja Galleria 68:ssa nähdään hänen 1960-luvun serigrafioitaan. Helsingin Taidehallin näyttely avaa Nordströmin tinkimätöntä taiteellista ajattelua.

Lähde Mauri Niemi

spot_img