Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Yksittäisen tapahtumakävijän Ruka-Kuusamossa käyttämän rahamäärän kasvusta kertoo tuore tutkimus, joka keskittyi talvifestivaalin vaikutuksiin alueen talouteen ja sosiaaliseen elämään. Tutkimus toteutettiin yhteistyössä Salmi Platformin kanssa.

Festivaali houkutteli matkailijoita ja paikallisia, keskimäärin 150 euroa käytti jokainen vuorokaudessa ja viipyi alueella keskimäärin kolme yötä. Tapahtuman kokonaisvaikutus on yli miljoonan euron.

Festivaalilipun ja majoituskulujen lisäksi tutkittiin myös rahan käyttöä eri sektoreilla. Tutkimuksesta kävi ilmi, mistä päin Suomea kävijät saapuivat.

Talviaikaan järjestetyn kotimaiseen musiikkiin keskittyvän festivaalin kävijätutkimuksen myötä on kerätty tietoa koko toimijaverkostolle. Tapahtuman tuottaja Sunborn Live ja muut yhteistyötahot ovat kiinnostuneita saaduista tutkimustuloksista, sillä niistä on hyötyä sekä talouden että asiakaskokemuksen kannalta.

Positiivisten tutkimustulosten myötä myös alueen paikallistalous vahvistuu ja kaupungin vetovoima kasvaa. Harmaa Rinne Festivaali oli vain yksi moneista tutkittavista tapahtumista, jotka auttavat kehittämään Kuusamon tapahtumamyönteisyyttä.

Lähde Mats Lindfors

spot_img