Vuosikatsaus 2023: Gramex jakoi korvauksia musiikkialalle

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Gramex maksoi viime vuonna musiikin käytöstä 21,5 miljoonaa euroa. Suurimmat tulot tulivat taustamusiikista ja mediakäytöstä.

Vuoden 2023 aikana Gramex keräsi musiikin käytöstä 26,05 miljoonan euron korvaukset, joista eniten kertyi taustamusiikista, radio- ja televisiokäytöstä sekä internet- ja tietoverkkokäytöstä.

Gramexin teknologisen kehityksen ansiosta korvauksia pystyttiin maksamaan ensimmäistä kertaa neljä kertaa vuodessa, ja suurin osa esittäjille ja tuottajille tarkoitetuista varoista jaettiin saman vuoden aikana.

Ulkomailta kerättyjen korvausten määrä putosi tilapäisesti, mutta kansainvälisessä mittakaavassa Gramex vastaanotti 690 000 euroa ja maksoi ulkomaille 2,18 miljoonaa euroa.

Gramexin toimintavuosi 2023 keskittyi kehityshankkeisiin, joiden tavoitteena oli musiikkidatan hallinnan tehostaminen ja uusien teknologioiden soveltaminen.

Merkittävänä muutoksena Gramex uudisti myös omaa brändiään, paransi digitaalista asiakaspalvelua ja viestintää uusilla verkkosivuilla ja siirtyi painetusta GramexPress-lehdestä kokonaan digitaaliseen julkaisuun.

Lisäksi vuoden aikana tehtiin aktiivista edunvalvontatyötä musiikkialan etujen ajamiseksi sekä osallistuttiin kulttuurialan keskeisiin keskusteluihin ja vaikuttamistoimiin.

Lähde Sari Aalto-Setälä

spot_img