Turku Bandstand -bändikatselmus tarjoaa nuorille bändeille kokemusta, kontakteja ja arvokasta palautetta

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Bändien ilmoittautuminen vuoden 2023 Turku Bandstand -tapahtumaan aukeaa keskiviikkona 1.12. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa 19.–21.1.2023 järjestettävästä bänditapahtumasta valitaan myös uusia yhtyeitä mukaan Turku Rock Academyn bänditoimintaan.

Turku Rock Academyn järjestämään Turku Bandstandiin voivat osallistua Turussa ja Salo-Forssa-Laitila kaaren sisäpuolella toimivat bändit, joiden jäsenet ovat alle 29-vuotiaita. Tapahtumaan mahtuu mukaan yhdeksän bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Turku

Kaikki tapahtumaan osallistuvat yhtyeet soittavat vuorollaan kaksi kappaletta, jotka voivat olla joko bändien omia tai covereita. Vimman tilassa löytyy valmiina äänentoistojärjestelmä, valokalusto sekä niistä vastaava henkilökunta. Lisäksi bändien käytössä on rummut, vahvistimet ja mikrofonit. Bändit tarvitsevat mukaansa vain omat henkilökohtaiset soittimensa.

Bändeille palautetta ovat jakamassa tänä vuonna Von Hertzen Brothers -bändistä tuttu muusikko Mikko von Hertzen, Turun konservatorion lehtori Ilari Hongisto sekä Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Márk Bertényi.

”Turku Bandstand ei ole kilpailu, vaan ennen kaikkea palautesessio, jossa kouliintuneet musiikkialan ammattilaiset antavat bändeille perinpohjaista palautetta. Rakentavan palautteen avulla autetaan nuoria bändejä kehittymään ja kasvamaan musiikillisesti”,

sanoo Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Turku Bandstandia on järjestetty vuodesta 1997 lähtien ja siihen on osallistunut vuosien saatossa yli 1000 yhtyettä. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja myös yleisö pääsee kuulemaan bändien saamat palautteet.

Turku Rock Academyn toiminnassa nuorten bändien toimintaa tuetaan kokonaisvaltaisesti

Turku Bandstandin kautta valitaan myös uusia bändejä mukaan Turku Rock Academyn toimintaan. Vuonna 2011 perustettu Turku Rock Academy tarjoaa nuorille yhtyeille esimerkiksi musiikin esituotantoa, ohjausta studiotyöskentelyyn, promokuvia, musiikin julkaisemista ja keikkoja – mukaan lukien festivaalikeikkoja. Toiminta on bändeille täysin maksutonta. Turku Rock Academyn toimintaa järjestää Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Bändien ilmoittautuminen Turku Bandstand -tapahtumaan alkaa keskiviikkona 1.12.2022 ja päättyy perjantaina 6.1.2023 klo 16. Mukaan mahtuu yhdeksän bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Bändien ilmoittautuminen tästä linkistä.

Lähde Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus

spot_img