Lappeenrannan kaupunginteatterin kevät on vierailuesitysten juhlaa – teatterin täyttää musiikki, tanssi ja sirkustaide

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkautta 2023 täydentävät omien tuotantojen lisäksi monipuoliset vierailuesitykset. Teatterin lavalla nähdään poikkitaiteellisia spektaakkeleja heti tammikuusta aina maaliskuun loppuun asti. 

Omakohtainen ja koskettava tarina avaa kevään vierailukauden

kuva Niko Tiainen

Talvikki Eerolan Mihin katosit? aloittaa kevään vierailun torstaina 19.1. klo 19 teatterin Pienellä näyttämöllä. Mihin katosit? on omakohtainen matka siihen, millaista on elää vakavasti sairaan vanhemman lähellä.

Esitys kertoo aikuisen lapsiomaisen näkökulmasta, kuinka roolit kääntyvät toisinpäin ja lapsesta tulee huoltaja. Talvikki Eerola vastaa esityksessä niin esiintymisestä, ohjauksesta, käsikirjoituksesta, äänisuunnittelusta kuin musiikin sävellyksestä. Esitys on tehty yhteistyössä Mielenterveysomaiset Finfami ry:n kanssa. 

Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen kuvailee esitystä lempeäksi ja vuorovaikutteiseksi.  

”Esityksen äärellä tulee monien tunteiden koskettamaksi ja voi tunnistaa omia erilaisia roolejaan läheisenä. Nähtyäni Eerolan esityksen Tampereella Teatterikesässä tiesin heti, että haluan kutsua tämän pienen helmen teatteriimme vieraaksi.” 

Koko perheen näytelmä tuo lavalle tunnetut sankarit tammikuussa 

Tammikuun lopussa teatteria koko perheelle tarjoavat koko kansan tuntemat sankarit Tatu ja Patu. Pienellä näyttämöllä ke 25.1. ja to 26.1. klo 10.30 nähdään Tatu ja Patu, Elämä ja teot, joka on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Näytelmän ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaa Sami Rannila. Lavalla nähdään näyttelijät Nestori Kyyrä ja Kalle Tulander

Runoja, laulelmia ja elämän suuria kysymyksiä

Miten tätä elämää pitäisi elää, ja kenen kanssa? Missä kohtaa kävely muuttuu juoksuksi, puhe lauluksi? Kuinka moni käärmeistä on köydenpätkiä? 

Järjestetään maailma näin -esitys saapuu vierailulle Lappeenrannan kaupunginteatteriin 8.2.2023. 

Erämajan runoissa keveys yhdistyy vakavaan ja arjen tunnistettavat tilanteet outoihin. Esitys sisältää myös Anja Erämajan runoihin sävellettyjä lauluja. Näyttämöllä nähdään Anja Erämaja sekä Kati Outinen. Muusikkona toimii Tuija Rantalainen. 

Helka-Maria Kinnunen suosittelee esitystä kaikille runon, laulelman ja huumorin ystäville. 

”Anja Erämaja poimii runoihinsa arjen havaintoja riemastuttavalla tavalla. Ruokolahdelta lähtöisin oleva Tuija Rantalainen tekee nousujohteista uraa taitavana biisintekijänä ja esiintyjänä. Kati Outinen on muun muassa maineikkaan Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja. Melkoinen trio!” 

Sinkkunainen etsii prinssiä tositarkoituksella K-18-esityksessä 

Lappeenrannan kaupunginteatteriin tekee paluun syksyllä 2021 loppuunmyyty esitys Mielikuvituspoikaystävä K-18. Näytelmä on näyttelijä Aija Pahkalan esittämä, kirjailija ja somevaikuttaja Henriikka Rönkkösen menestyskirjaan perustuva, hauska ja koskettava monologiesitys sinkkuudesta. 

Lappeenrannan kaupunki
Mielikuvitus poikaystävä
kuva:  Jussi Virkki

Mielikuvituspoikaystävä K-18 nähdään teatterin Pienellä näyttämöllä sekä pe 17.2. klo 18 että la 18.2. klo 14. 

“30-vuotias sinkkunainen etsii ihanaa prinssiä tositarkoituksella. Tulethan luokseni ja teet minusta kokonaisen. Ps. Olen jo lähes neitsyt. Jos saat minut nauramaan, niin saat neitsyydenkin ottaa. Se on ment ty bii. Rakkaudella, Rönkkönen.” 

Palkittu akrobaattiryhmä tuo teatteriin nykysirkusta maaliskuussa 

Kuva Auvo Takkinen

Ulkomailla kiertänyt sekä sirkustaiteen saralla palkittu akrobaattiryhmä Arctic Ensemble saapuu viimein Lappeenrantaan. Ajolähtö on vauhdikas ja yllätyksellinen nykysirkusesitys täynnä henkeäsalpaavaa akrobatiaa maustettuna ryhmälle omintakeisella absurdilla huumorilla. 

To 23.2. klo 19 kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään sirkustaitelijat Ada Forsberg, Anselmi Kaisanlahti, Armas Lintusaari, Orfeo Llewellyn, Minna Pulsa ja Linnea Purontaus

Esitykseen voi ostaa peruslipun lisäksi kimppalipun. Katso lippuvaihtoehdot ja osta omasi täältä. 

Television hittiohjelman tanssiopettajat saapuvat Lappeenrantaan 

Tanssien Tähtiin Show tuo teatterin Suurelle näyttämölle tv:stä tutut ammattitanssijat tiistaina 7.3. klo 18. Tanssien Tähtiin Show teki ensimmäisen kiertueen vuonna 2019. Nyt kiertueelle lähtevä uusi esitys tuo lavalle uudistetun tanssijaryhmän. Uuden esityksen voi tiivistää lauseeseen Uskon tanssin voimaan Toivon elementtinä tiellä Rakkauteen.

Esityksen tuotannosta vastaa Elevent Group Oy ja tuottajana toimii Tero Laakso. 

Kansanmusiikki raikaa Värttinän juhlakiertueella 

kuva Linda Lipponen
Pola Ivanka Mika Tepsa
Kuva: Linda Lipponen

Legendaarinen kansanmusiikkiyhtye Värttinä täyttää teatterin kansanmusiikilla maaliskuussa. Värttinän konserttikiertue juhlistaa 30 vuotta täyttänyttä Oi Dai -menestyslevyä ja saapuu teatterin Suurelle näyttämölle 15.3. klo 19.

VärttinäOi Dai 30 vuotta -kiertueella kuullaan menestyslevyn hittikimara, ja Sari Kaasinen lupaa kaivaa esiin haitarinsa sekä vetäistä Marilaulun kaksirivisellä, kuten 1990-luvulla konsanaan. Luvassa on myös muita yhtyeen suosikkikappaleita. 

Tule mukaan juhlistamaan kansanmusiikkiyhtyeen ja hanki lippusi täältä. 

Kevään vierailut huipentuvat dragshow’hun maalikuussa

Pola Ivanka Show: He’s a Lady! -show tuo hurmaavaa draamaa ja musiikillista ilotulitusta teatterimme Suurelle näyttämölle pe 31.3. klo 19. Drag-solisti vetää menevän hittiputkensa vahvalla tulkinnallaan iloisten ja ironisten juttujensa seassa. 

Iloisen illan huumorissa ja pyörremyrskyssä vilahtelee legendaarisia letkautuksia meiltä ja maailmalta. Tarinoiden lomassa liikkuvat tutut sävelmät Leideistä Lavoilla Jacques Breliin ja Sirkka-Liisa Sassiin. Tunnelma tulee olemaan runsasta ja rönsyilevää, kuten Pola itsekin. Tule mukaan kevään päräyttävään starttiin! 

Lähde Lappeenrannan Kaupunginteatteri

spot_img