Riku Innamaa Rovaniemen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

Lapin Alueteatteriyhdistys ry:n hallitus on valinnut Riku Innamaan Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin taiteelliseksi johtajaksi. Innamaa aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Riku Innamaa (s. 1971) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi. Hän on toiminut Joensuun kaupunginteatterin johtajana vuosina 2008-2010 sekä ohjannut vuodesta 2005 alkaen lukuisissa ammattiteattereissa mukaan lukien Rovaniemellä. Innamaa on kotoisin Sysmästä ja asuu Tampereella.

Kuva
Riku Innamaa

Alueteatteriyhdistyksen hallitus on hakenut Rovaniemen Teatterille taiteellista johtajaa viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Nykyisen taiteellisen johtajan Miika Murasen työsopimus päättyy 31.7.2023.

”Olemme innoissamme saadessamme Rikun taiteelliseksi johtajaksi. Hänellä on monipuolinen ohjaajakokemus sekä halua kehittää edelleen teatterimme taiteellista toimintaa. Hänen edellinen ohjaustyönsä meille on vuodelta 2020, joten teatteri ja sen henkilökunta ovat hänelle tuttuja”,

Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo kertoo.

Rovaniemen Teatterin taiteellisen johtajan työhön kuuluu suunnitella ja johtaa taiteellista työtä sekä päättää ohjelmistosta yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa. Taiteellinen johtaja tekee lisäksi kaksi taiteellista työtä vuodessa ja on taiteellisen henkilökunnan esihenkilö.

”Riku Innamaan osaaminen vastaa juuri sitä, mitä Alueteatteriyhdistyksen hallitus on määritellyt taiteelliselle johtajalle. Hänellä on laaja työkokemus teatterialalta niin johtajana kuin ohjaajanakin ja hän tuntee alan sidosryhmät erinomaisesti”,

perustelee Lapin Alueteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Liinamaa hallituksen valintaa.

Alueteatteriyhdistyksen hallitus oli yksimielisesti Innamaan valinnan takana.

”On ilo tulla tuttuun taloon joka koronan kurittamanakin on taiteellisesti hyvässä myötätuulessa. Haluan vaalia teatterissa jo tehtyä työtä, tuoda sen oheen oman luovan panokseni, ammattitaitoni ja teatterikäsitykseni”, kuvailee Riku Innamaa tuntemuksiaan ja jatkaa: ”Minulle teatteri on taianomaista, on aina ollut. Teatteri synnyttää kannattelevia kohtaamisia, herättää naurua ja liikuttumista. Mutta se myös tekee näkyväksi ajan, tilan ja ihmisen kerroksellisuutta tavalla mihin mikään toinen taidemuoto ei kykene.”

Lähde Rovaniemen Teatteri

spot_img