Riku Innamaa Rovaniemen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Emotion visa: Rumpujumalat

Tämän kertaisen visan jumalaisena aiheena on rummut. Testaa tietosi...

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Jaa somessa

Lapin Alueteatteriyhdistys ry:n hallitus on valinnut Riku Innamaan Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin taiteelliseksi johtajaksi. Innamaa aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Riku Innamaa (s. 1971) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi. Hän on toiminut Joensuun kaupunginteatterin johtajana vuosina 2008-2010 sekä ohjannut vuodesta 2005 alkaen lukuisissa ammattiteattereissa mukaan lukien Rovaniemellä. Innamaa on kotoisin Sysmästä ja asuu Tampereella.

Kuva
Riku Innamaa

Alueteatteriyhdistyksen hallitus on hakenut Rovaniemen Teatterille taiteellista johtajaa viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Nykyisen taiteellisen johtajan Miika Murasen työsopimus päättyy 31.7.2023.

”Olemme innoissamme saadessamme Rikun taiteelliseksi johtajaksi. Hänellä on monipuolinen ohjaajakokemus sekä halua kehittää edelleen teatterimme taiteellista toimintaa. Hänen edellinen ohjaustyönsä meille on vuodelta 2020, joten teatteri ja sen henkilökunta ovat hänelle tuttuja”,

Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo kertoo.

Rovaniemen Teatterin taiteellisen johtajan työhön kuuluu suunnitella ja johtaa taiteellista työtä sekä päättää ohjelmistosta yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa. Taiteellinen johtaja tekee lisäksi kaksi taiteellista työtä vuodessa ja on taiteellisen henkilökunnan esihenkilö.

”Riku Innamaan osaaminen vastaa juuri sitä, mitä Alueteatteriyhdistyksen hallitus on määritellyt taiteelliselle johtajalle. Hänellä on laaja työkokemus teatterialalta niin johtajana kuin ohjaajanakin ja hän tuntee alan sidosryhmät erinomaisesti”,

perustelee Lapin Alueteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Liinamaa hallituksen valintaa.

Alueteatteriyhdistyksen hallitus oli yksimielisesti Innamaan valinnan takana.

”On ilo tulla tuttuun taloon joka koronan kurittamanakin on taiteellisesti hyvässä myötätuulessa. Haluan vaalia teatterissa jo tehtyä työtä, tuoda sen oheen oman luovan panokseni, ammattitaitoni ja teatterikäsitykseni”, kuvailee Riku Innamaa tuntemuksiaan ja jatkaa: ”Minulle teatteri on taianomaista, on aina ollut. Teatteri synnyttää kannattelevia kohtaamisia, herättää naurua ja liikuttumista. Mutta se myös tekee näkyväksi ajan, tilan ja ihmisen kerroksellisuutta tavalla mihin mikään toinen taidemuoto ei kykene.”

Lähde Rovaniemen Teatteri

spot_img