Peter Franzénin tähdittämän Hamsterit-elokuvan trailer julki – elokuva valkokankailla 4.1.2023

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Howard Smithin taidetta esille näyttelyissä Yhdysvalloissa ja EMMAssa

Amerikkalaistaiteilija Howard Smithin retrospektiivinen näyttely avautuu Yhdysvalloissa vuonna 2025. Näyttely esittelee hänen monipuolista taidettaan ja muotoiluaan.

Kesähitti Veikkausliigan kaksinkertaiselta maalikuninkaalta

Veikkausliigan legendasta lauluntekijäksi: Vee Lehtinen julkaisee uuden kesäbiisin 'Laulu Doriksesta'. Tule mukaan kuulemaan, miten jalkapallo ja musiikki yhdistyvät hänen elämässään!

Jaa somessa

Kirjailija Veikko Huovisen Hamsterit-menestysromaaniin perustuva Hamsterit-elokuva saapuu valkokankaille 4.1.2023.

Pääosassa nähdään Peter Franzén. Elokuvan ohjaajana ja toisena käsikirjoittajana on toiminut Markku Pölönen käsikirjoittajaparinaan Paula Vesala. Elokuvaa on kuvattu eri lokaatioissa Tampereella.

Peter Franzén
Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen

Hamsterit-draamaelokuvassa näyttelevät Franzénin lisäksi Vilma Kinnunen (Tellu) ja Jaakko Ohtonen (Rurik). Sivurooleissa esiintyvät Katariina Havukainen, Satu Tuuli Karhu, Mika Nuojua ja Arto Heikkilä. Mukana on myös lapsinäyttelijöitä kuten Emilia Mattila (Raisa), Edvin Kaari (Niku) ja Eero Kiuru (Naku).

Peter Franzén nähdään pitkästä aikaa kotimaisessa elokuvassa. Näyttelijä on tehnyt tällä välin kansainvälisiä tuotantoja. Pölönen ja Franzén ovat tehneet yhteistyötä useiden elokuvatuotantojen parissa (mm. Koirankynnen leikkaaja, Badding, Emmauksen tiellä). 

”Hamsterit-käsikirjoituksen tekeminen oli erittäin kiinnostava työ. Teimme Paula Vesalan kanssa eräänlaista salapoliisityötä. Pääosaroolien lisäksi kirjoitimme elokuvassa merkittävästi läsnäolevaksi ja toimivaksi Rurikin perheen, Tellun ja kolme lasta. Kirjoitimme tarinaa Veikko Huovisen romaanin tekstiin piilottamien pienten vihjeiden perusteella. Erityisen tarkkoja olimme siitä, että kaikki elokuvassa puhuttava ’uusi dialogi’ kuulostaa uskottavasti Huoviselta. Olen jäävi arvioimaan, mutta mielestäni onnistuimme erinomaisesti!”,

kommentoi ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen.

Elokuva hamstraamisesta on myös lämminhenkinen tarina henkilöistä sekä heidän välisistä suhteistaan.

Hamsterit on kuvaus keräysvimmasta. Jo luonnonvaratalouden ajoista lähtien ihmisiin sisäänrakennettu taipumus talvivarastojen kokoamiseen ylittää kaikki mittasuhteet. Kun naapuriin asettuu veikkausvoittajaperhe ja hamstraamiseen taipuvainen perheenisä Rurik, jolla on taloudelliset edellytykset varastoimiseen, yhteys naapureiden välillä syntyy ja syvenee. 

Luvassa on valtavia valmisteluja talven varalle. Elokuvan keskiöön nousee kuitenkin lannistuneen Rurikin palautuva elämänilo sekä hänen ja Hamsterin välinen syvä ystävyys.

Eri hahmoja kuvataan kirjailija Veikko Huoviselle ominaiseen kerrontatapaan ilmeikkäästi ja osin humoristisella tavalla. Hamsterit on Huovisen neljäs romaani, joka ilmestyi vuonna 1957. Kirjan ja elokuvan tarina sijoittuvat 1950-luvulle.

Elokuvan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions Oy:sta ja levittää Nordisk Film.

Elokuvan trailer on nyt valmis ja katsottavissa:

Lähde ProPromotion Oy

spot_img