Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Jaa somessa

Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5. Maksuton tilaisuus alkaa pääkirjaston auditoriossa klo 18.

Lahden kaupunginkirjasto

Utriainen tarkastelee alustuksessaan henkisyyden nimellä kutsuttua ilmiötä uskontotieteilijän näkökulmasta. Millä tavoin ilmiö näkyy ajassamme, miksi se on niin suosittu ja mihin suosio perustuu? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?  

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja. Hänen lukuisiin julkaisuihinsa kuuluu vuonna 2017 ilmestynyt tutkimuspäiväkirja Enkeleitä työpöydällä: arjen ja lumon etnografiaa (SKS Kirjat). Teoksen kautta lukijalle avautuu näkökulmia enkeliuskoon ja enkeleistä kiinnostuneiden ihmisten maailmaan.

Puhetta pyhästä -iltojen tarkoituksena on tarjota uudenlaisia ja yllättäviäkin näkökulmia uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää alustuksen lopuksi kysymyksiä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img