Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5. Maksuton tilaisuus alkaa pääkirjaston auditoriossa klo 18.

Lahden kaupunginkirjasto

Utriainen tarkastelee alustuksessaan henkisyyden nimellä kutsuttua ilmiötä uskontotieteilijän näkökulmasta. Millä tavoin ilmiö näkyy ajassamme, miksi se on niin suosittu ja mihin suosio perustuu? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?  

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja. Hänen lukuisiin julkaisuihinsa kuuluu vuonna 2017 ilmestynyt tutkimuspäiväkirja Enkeleitä työpöydällä: arjen ja lumon etnografiaa (SKS Kirjat). Teoksen kautta lukijalle avautuu näkökulmia enkeliuskoon ja enkeleistä kiinnostuneiden ihmisten maailmaan.

Puhetta pyhästä -iltojen tarkoituksena on tarjota uudenlaisia ja yllättäviäkin näkökulmia uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää alustuksen lopuksi kysymyksiä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img