Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5. Maksuton tilaisuus alkaa pääkirjaston auditoriossa klo 18.

Lahden kaupunginkirjasto

Utriainen tarkastelee alustuksessaan henkisyyden nimellä kutsuttua ilmiötä uskontotieteilijän näkökulmasta. Millä tavoin ilmiö näkyy ajassamme, miksi se on niin suosittu ja mihin suosio perustuu? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?  

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja. Hänen lukuisiin julkaisuihinsa kuuluu vuonna 2017 ilmestynyt tutkimuspäiväkirja Enkeleitä työpöydällä: arjen ja lumon etnografiaa (SKS Kirjat). Teoksen kautta lukijalle avautuu näkökulmia enkeliuskoon ja enkeleistä kiinnostuneiden ihmisten maailmaan.

Puhetta pyhästä -iltojen tarkoituksena on tarjota uudenlaisia ja yllättäviäkin näkökulmia uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää alustuksen lopuksi kysymyksiä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img