Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

Aiheeseen liittyvää

Boreal Nuance: Northern Crown julkaistaan 20.5.2022 – maailman muuttuessa kappale sai uuden merkityksen

Ajoittain grungehtava mutta aina melodinen jyväskyläläisbändi äänitti kappaleen hyvissä ajoin. 

Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Kiihkeä tietokirja kertoo eurooppalaisista jalkapalloheimoista

Mitä jalkapalloseuran kannattaminen merkitsee? Yksitoista legendaarista otteluparia avaa näkymän Euroopan historiaan ja risteäviin identiteetteihin.

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.

Jaa somessa

Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5. Maksuton tilaisuus alkaa pääkirjaston auditoriossa klo 18.

Lahden kaupunginkirjasto

Utriainen tarkastelee alustuksessaan henkisyyden nimellä kutsuttua ilmiötä uskontotieteilijän näkökulmasta. Millä tavoin ilmiö näkyy ajassamme, miksi se on niin suosittu ja mihin suosio perustuu? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?  

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja. Hänen lukuisiin julkaisuihinsa kuuluu vuonna 2017 ilmestynyt tutkimuspäiväkirja Enkeleitä työpöydällä: arjen ja lumon etnografiaa (SKS Kirjat). Teoksen kautta lukijalle avautuu näkökulmia enkeliuskoon ja enkeleistä kiinnostuneiden ihmisten maailmaan.

Puhetta pyhästä -iltojen tarkoituksena on tarjota uudenlaisia ja yllättäviäkin näkökulmia uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää alustuksen lopuksi kysymyksiä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img