Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5. Maksuton tilaisuus alkaa pääkirjaston auditoriossa klo 18.

Lahden kaupunginkirjasto

Utriainen tarkastelee alustuksessaan henkisyyden nimellä kutsuttua ilmiötä uskontotieteilijän näkökulmasta. Millä tavoin ilmiö näkyy ajassamme, miksi se on niin suosittu ja mihin suosio perustuu? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?  

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja. Hänen lukuisiin julkaisuihinsa kuuluu vuonna 2017 ilmestynyt tutkimuspäiväkirja Enkeleitä työpöydällä: arjen ja lumon etnografiaa (SKS Kirjat). Teoksen kautta lukijalle avautuu näkökulmia enkeliuskoon ja enkeleistä kiinnostuneiden ihmisten maailmaan.

Puhetta pyhästä -iltojen tarkoituksena on tarjota uudenlaisia ja yllättäviäkin näkökulmia uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää alustuksen lopuksi kysymyksiä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img