Rosa Liksomin Väylä ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Jaa somessa

Rosa Liksomin viides romaani Väylä on tarina sotaa pakenevien vaelluksesta, evakuointileireistä ja Tornionjoesta, joka kotinsa jättäneille merkitsi elämän ja kuoleman rajaa. Liksom kuvaa teoksessaan Lapin sodan seurauksia siviiliväestölle ja muistuttaa, että ihminen on vain yksi laji muiden lajien joukossa.

Rosa Liksomin kirja ehdolla Finlandia-palkintoon
Rosa Liksom

Finlandia-palkintoraadin ehdokasperustelut:

Kertomus Lapin sotaa pakenevista ihmisistä ja eläimistä Pohjoisen taivaan alla on kielellisesti rikas ja visuaalisesti vahva. Nuori tyttö välittää ihmisjoukon ja karjan tuntemukset väkevästi omalla kielellään, meänkielellä. Tytön tarinasta kasvaa universaali kertomus pakolaisuudesta ja ihmisen sidoksesta muuhun luomakuntaan.

Rosa Liksom on suomalaisen kirjallisuuden merkittävä uudistaja ja yksi kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Liksom on voittanut lukuisia taide- ja kirjallisuuspalkintoja, mm. Finlandia-palkinnon vuonna 2011, Pro Finlandia -mitalin vuonna 2013 ja Lappi-palkinnon vuonna 2019. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Ruotsin Akatemian Pohjoismainen palkinto.

”Meitä kaikkia yhisti yksi asia, olima tien päälä ja kuljima kohti länttä.”

Saatavilla omaksi painettuna ja äänikirjana.

Lähde Like Kustannus

spot_img