Arvostelussa Her Alone: The last rays of the sun -single

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Mistolan Lasiset Linnut – Kun laulajat ovat lähteneet

Mistolan Lasiset Linnut on julkaissut esikoispitkäsoittonsa Kun laulajat ovat...

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Tschabalala Selfin ’Samasta korttelista’ saapuu EMMAan

Tschabalala Selfin 'Samasta korttelista' -näyttely EMMAssa kutsuu tutkimaan monimateriaalisia teoksia ja mustan identiteetin ilmentymiä.

Jaa somessa

Idästä kajahtaa jälleen. Sinfonista metallia soittava joensuulainen Her Alone julkaisi uuden singlensä The last rays of the sun 26.11.2021. Jos yhtyeen ensimmäinen single Into the night ui korvakäytäviini pehmeästi ja resonoi kyynelkanavissa asti, tämä tuore sinkku jysähtää suoraan selkäytimeen. Raskas kitarakomppi ja sinfoninen orkestraatio sykähdyttää ensi hetkistä lähtien. Tämä omena ei ole pudonnut kauas Nightwishista.

Laulaja Annika Erosella on raikas ja samaan aikaan pehmeästi soiva ääni, joka ei kuitenkaan jää muiden instrumenttien varjoon. The last rays of the sun rakentuu vahvan kertosäkeen ja mahtipontisen orkestraation ympärille. Annan yhtyeelle pisteet kertosäkeen hienoista variaatioista, joiden ansiosta kappaleen loppupuoli ei mene liian toisteiseksi. Tarttuvasta kertosäkeestä huolimatta tässä kappaleessa ei mennä sieltä, missä aita on matalin: väliosan kuoro-orkestraatio raskaine kitaroineen tuo mieleeni Nightwishin Dark Passion Play -albumin.

On vaikea olla vertaamatta Her Alonea Nightwishiin, mutta siinä missä Tuomas Holopaisen sävellykset ovat muuttuneet koko ajan monimutkaisemmiksi, Her Alonen musiikin melodinen tarttuvuus on raikas tuulahdus sinfonisen metallin kentällä. The last rays of the sun kestää useankin kuuntelun ja jää luultavasti soimaan päähän. Eikä se haittaa ollenkaan.

Her Alone: The last rays of the sun

Facebook: https://www.facebook.com/HerAloneOfficial

– E. Kairinen

spot_img
Idästä kajahtaa jälleen. Sinfonista metallia soittava joensuulainen Her Alone julkaisi uuden singlensä The last rays of the sun 26.11.2021. Jos yhtyeen ensimmäinen single Into the night ui korvakäytäviini pehmeästi ja resonoi kyynelkanavissa asti, tämä tuore sinkku jysähtää suoraan selkäytimeen. Raskas kitarakomppi ja sinfoninen orkestraatio...Arvostelussa Her Alone: The last rays of the sun -single