Arvostelussa Her Alone: The last rays of the sun -single

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Idästä kajahtaa jälleen. Sinfonista metallia soittava joensuulainen Her Alone julkaisi uuden singlensä The last rays of the sun 26.11.2021. Jos yhtyeen ensimmäinen single Into the night ui korvakäytäviini pehmeästi ja resonoi kyynelkanavissa asti, tämä tuore sinkku jysähtää suoraan selkäytimeen. Raskas kitarakomppi ja sinfoninen orkestraatio sykähdyttää ensi hetkistä lähtien. Tämä omena ei ole pudonnut kauas Nightwishista.

Laulaja Annika Erosella on raikas ja samaan aikaan pehmeästi soiva ääni, joka ei kuitenkaan jää muiden instrumenttien varjoon. The last rays of the sun rakentuu vahvan kertosäkeen ja mahtipontisen orkestraation ympärille. Annan yhtyeelle pisteet kertosäkeen hienoista variaatioista, joiden ansiosta kappaleen loppupuoli ei mene liian toisteiseksi. Tarttuvasta kertosäkeestä huolimatta tässä kappaleessa ei mennä sieltä, missä aita on matalin: väliosan kuoro-orkestraatio raskaine kitaroineen tuo mieleeni Nightwishin Dark Passion Play -albumin.

On vaikea olla vertaamatta Her Alonea Nightwishiin, mutta siinä missä Tuomas Holopaisen sävellykset ovat muuttuneet koko ajan monimutkaisemmiksi, Her Alonen musiikin melodinen tarttuvuus on raikas tuulahdus sinfonisen metallin kentällä. The last rays of the sun kestää useankin kuuntelun ja jää luultavasti soimaan päähän. Eikä se haittaa ollenkaan.

Her Alone: The last rays of the sun

Facebook: https://www.facebook.com/HerAloneOfficial

– E. Kairinen

spot_img
Idästä kajahtaa jälleen. Sinfonista metallia soittava joensuulainen Her Alone julkaisi uuden singlensä The last rays of the sun 26.11.2021. Jos yhtyeen ensimmäinen single Into the night ui korvakäytäviini pehmeästi ja resonoi kyynelkanavissa asti, tämä tuore sinkku jysähtää suoraan selkäytimeen. Raskas kitarakomppi ja sinfoninen orkestraatio...Arvostelussa Her Alone: The last rays of the sun -single