Omakohtaisiin kokemuksiin perustuva romaani ahdistuksesta ja viiltelystä

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Soili Pohjalaisen kolmas romaani Ihon alla on rosoinen kuvaus äitiydestä, perheestä ja tyttären ahdistuksesta, joka johtaa viiltelyyn ja haavoittaa koko perhettä.

Pienenä Aino ei kuunnellut lässytystä vaan oli topakka lapsi. Nyt puhelimesta kuuluu teinin hätä: ”Mä oon tehnyt syviä viiltoja. Äiti anteeks.”

Soili Pohjalainen - Ihon Alla -kirja
Ihon alla -romaani ilmestyy 16.2.2022.

Elämä muuttuu mustaksi ja itkusta painavaksi. Verisiä pyyhkeitä, pitkiä hihoja, piilotettuja teriä. Mitä tehtiin väärin? Miten olisi pitänyt toimia?

Pohjalainen piirtää tarkkavaistoisesti kuvan perheestä, jossa tunnelmat vaihtelevat epätoivosta toivoon ja kyynelistä mustan huumorin nostattamiin naurunpyrskähdyksiin. Soili Pohjalaisen taiturimainen rytmitys ja elämänmakuinen, kaikki tunteet näyttävä kerronta tekee raskaasta aiheesta merkityksellisen, mutta silti kevyen lukea. Hiljalleen viilloista tulee arpia – kaikilla.

Soili Pohjalainen

Vantaalainen Soili Pohjalainen (s. 1980) on työskennellyt freelance-toimittajana, sanataideohjaajana ja tiedottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmasta.

Pohjalaisen esikoisromaani, Käyttövehkeitä, sai Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2016 ja oli Helsingin Sanomain esikoiskirjapalkinnon ehdokkaana. Myös Pohjois-Karjalaan sijoittuva, nuoren naisen ja ikääntyvän isoisän suhdetta humoristisen koskettavasti kuvaava Valuvika sai paljon kiitoksia niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin.

Ihon alla -romaani perustuu osittain Soili Pohjalaisen perheen omiin kokemuksiin.

Lähde Atena

spot_img