EDDIE & THE HOT RODS: Guardians of the legacy/Secret smile (demo) (Hiljaiset Levyt HIKS-082) 2022

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

The Protex -bändikatsaus

Protex on näitä alkuajan punkbändejä Pohjois-Irlannin Belfastista ja perustettiin vuonna 1978.

Jaa somessa

Sanoisin näin, että perinteen jatkajat ovat erittäin hyvällä asialla ja tämän perusteella Rods voi nousta pitkästä aikaa ties minne.

Yhtyeen laulaja Barrie Masters kuoli lokakuussa 2019, mutta hänen läheisensä ja yhtyeen fanit kannustivat yhtyettä jatkamaan. Yhtyeessä ei ole nykyään yhtään alkuperäisjäsentä, mutta tämä kokoonpano on (uutta Chrodsin basistia Mic stoneria lukuunottamatta) hyvin pitkäikäinen ja onhan rumpali Simon Bowley alkuperäisrumpali Steve Nicolin veljenpoika!

Basisti Ian ”Dipster” Dean alkoi laulajaksi ja bassoon tuli siis Stoner.

Uuden singlen A-puoli on kunnianosoitus Mastersille ja yhtyeen faneille ja sen on tehnyt Stoner.

Eddie & The Hot Rods

Täytyy sanoa, vai onko tämä ilkeää, että biisi on parasta mitä bändiltä olen kuullut sitten kolmannen LP:n Thrillerin parhaiden biisien jälkeen ja se tuli jo 1979!

2006 tuli kylläkin loistava kappale Why should I care, mutta biisi on kitaristi Holgarthin vanhan bändin Pete The Meat & The Boysin biisi (hänen tekemänsä kuitenkin).

Guardians of the legacy kulkee vanhassa punk- ja rock-hengessä ja poissa ovat minua usein hämänneet rhythm’n’blues -vaikutteet. Biisi on ollut netissä jo jonkin aikaa, mutta sai nyt onneksi vinyylijulkaisunkin.

Samanniminen LP on kuulemma tulossa myöhemmin tänä vuonna. Dipsterin tekemä B-puoli on sitten taas ja Mastersin aikaista tuotantoa; netissä pyörii hänen laulamansa vuoden 2012 liveversio. Tässä laulaa Dipster, mutta näköjään demoversio tämäkin on, vaikka kuulostaakin ihan täydeltä tavaralta. Tämäkin biisi on parempaa kuin mihin bändi on pitkään aikaan pystynyt ja ihmettelenkin, miksei tätä julkaistu jo aiemmin.

Sanoisin näin, että perinteen jatkajat ovat erittäin hyvällä asialla ja tämän perusteella Rods voi nousta pitkästä aikaa ties minne.

– V. Vahtera

spot_img