”New Porirock” -yhtye Kantama tähtää suomenkielisen rock-musiikin kärkikastiin

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Nelihenkinen rock-yhtye Kantama on perustettu vuonna 2019. Yhtyeen musiikissa kuuluu vaikutteita niin kotimaisesta kuin ulkomaalaisesta 90-luvun rock- ja pop-musiikista. Melodisuus, tarttuvat tekstit ja monipuolinen kitararock ovat yhtyeen kivijalka, minkä päälle on rakennettu uudenlainen ”New porirock” -yhtye. Kantaman sävellyksistä ja sanoituksista on vastannut yhtyeen kitaristi-laulaja Sami “Tane” Virtanen, joka on aiemmin vaikuttanut mm. vuonna 1986 perustetussa ja kulttimainetta saavuttaneessa Merkattu Maa-yhtyeessä.”

Kantama julkaisi ensimmäisen singlen ”Elämä” 15.10.2021 ja toisen singlen “Nuku Vaan” 19.11.2021. Kappaleesta ”Elämä” yhtye on tehnyt myös musiikkivideon yhdessä JP Kaukosen kanssa.

Bändiltä tulee vielä tämän vuoden puolella musiikkivideo singlestä “Nuku Vaan”. Uutta musiikkia Kantama julkaisee vielä tämän vuoden lopulla sekä heti alkuvuodesta 2022.

Tällaisella saatteella lähestyy meitä Kantama-yhtye.

Yhtyeen itsensä kuvaus musiikistaan vastaa aika tarkkaan omaa näkemystäni ja on myös ilo huomata, että Porirock elää sen kukoistuksen aikakaudella (80-luvulla) kasvaneiden lapsien toimesta ja nyt keski-ikään ehtineet ikinuoret soittavat sitä edelleen suurella sydämellä.

Itse samaisen aikakauden lapsena en voisi olla enempää mielissäni siitä, että Kantama-yhtye lähestyi saatteellaan toimitustamme ja saattoi yhtyeensä minunkin tietoisuuteeni.

Porirock on laaja käsite ja sen tarkempi määrittely vaatisi oikeastaan kokonaisen kirjan kirjoittamisen, mutta voin silti avautua, että Sami ”Tane” Virtanen on biisintekijä minun makuuni. Ja on ollut sitä jo pitkään. Hänen tekemällään musiikilla on ollut suuri merkitys elämässäni jo yli 20 vuotta. Tarkemmin määriteltynä siitä, kun sain käsiini Merkattu Maa -yhtyeen levytyksen Karuselli Pyörii.

Vuonna 1995 julkaistu levy tuli kuunneltua ”muutamaan kertaan”, eli lähes puhki, ja tänä päivänäkin minun tulee palattua toisinaan kyseisen julkaisun pariin. Levy oli kaveripiirimme soitetuimpia albumeja ja soi illanistujaisissa ihan sujuvasti mm. Sentencedin, Amorphiksen, Bodomin, Stratovariuksen, Nightwishin ja muiden 90-luvun lopun kovien suomalaisten bändien seassa.

Kantama-yhtyeen kappaleet ”Elämä” ja ”Nuku Vaan” ovat hienoa työtä niin sävellyksen, sanoituksen kuin sovituksenkin osalta. Kappaleet pitävät otteessaan alusta loppuun saakka ja kuten Virtasen aiemmatkin biisit, nämä kestävät helposti useamman kuuntelukerran. Koukut ovat kohdallaan sekä soitossa että melodioissa ja taustalaulut kasvattavat tunnelmaa entisestään. Tällä kertaa en edes halua analysoida tätä enempää vaan totean: TUA NOI, VITU KOVA!

Kantama-yhtye:
Sami ”Tane” Virtanen – kitara/laulu
Kim Karvo – kitara
Jani Iivonen – rummut
Lauri Häkkinen – basso

Musiikki:
https://open.spotify.com/artist/70IiOd7rUvj5miPAKW3ubZ

Some:
https://www.facebook.com/kantamayhtye
https://www.instagram.com/kantamayhtye
https://www.kantama.fi
https://www.youtube.com/channel/UChFtgFYTON5FW3tNwHgs-iQ

– K. Lukkarila

spot_img
Nelihenkinen rock-yhtye Kantama on perustettu vuonna 2019. Yhtyeen musiikissa kuuluu vaikutteita niin kotimaisesta kuin ulkomaalaisesta 90-luvun rock- ja pop-musiikista. Melodisuus, tarttuvat tekstit ja monipuolinen kitararock ovat yhtyeen kivijalka, minkä päälle on rakennettu uudenlainen "New porirock" -yhtye. Kantaman sävellyksistä ja sanoituksista on vastannut yhtyeen kitaristi-laulaja..."New Porirock" -yhtye Kantama tähtää suomenkielisen rock-musiikin kärkikastiin