”New Porirock” -yhtye Kantama tähtää suomenkielisen rock-musiikin kärkikastiin

Aiheeseen liittyvää

Tuore tapahtuma-alan selvitys paljastaa ihmisten ikävän elävän musiikin pariin

Sibelius-Akatemian tutkimusjulkaisusarjassa ilmestynyt Festivaali- ja venuebarometri 2020 esittelee yleisön kokemuksia ja käsityksiä festivaaleista ja konserttipaikoista koronarajoitusten keskellä.

Älykäs ja hauska uutuuskirja valottaa astrologian merkitystä ihmiskunnalle

Janica Branderin uutuuskirja Astrologiaa epäilijöille on erittäin älykäs, hauska ja kulttuurihistoriasta syvällisesti ammentava teos astrologian merkityksestä ihmiskunnalle.

Kuinka tähdet kuolevat on piinaava psykologinen trilleri ystävyydestä ja raa’asta vallankäytöstä

Veret seisauttava jännitysromaani käsittelee polttavan ajankohtaisia aiheita taidokkaasti.

Art Odyssey 2021 – taidematka avaruuden etäisyyksiin ja mielen syvyyksiin

Art Odyssey 2021 on science fictionista innoituksensa saanut kirja- ja näyttelykokonaisuus, joka esittelee kahdeksan nykytaiteilijan scifi-henkisiä videoteoksia ja veistoksia.

Jaa somessa

Nelihenkinen rock-yhtye Kantama on perustettu vuonna 2019. Yhtyeen musiikissa kuuluu vaikutteita niin kotimaisesta kuin ulkomaalaisesta 90-luvun rock- ja pop-musiikista. Melodisuus, tarttuvat tekstit ja monipuolinen kitararock ovat yhtyeen kivijalka, minkä päälle on rakennettu uudenlainen ”New porirock” -yhtye. Kantaman sävellyksistä ja sanoituksista on vastannut yhtyeen kitaristi-laulaja Sami “Tane” Virtanen, joka on aiemmin vaikuttanut mm. vuonna 1986 perustetussa ja kulttimainetta saavuttaneessa Merkattu Maa-yhtyeessä.”

Kantama julkaisi ensimmäisen singlen ”Elämä” 15.10.2021 ja toisen singlen “Nuku Vaan” 19.11.2021. Kappaleesta ”Elämä” yhtye on tehnyt myös musiikkivideon yhdessä JP Kaukosen kanssa.

Bändiltä tulee vielä tämän vuoden puolella musiikkivideo singlestä “Nuku Vaan”. Uutta musiikkia Kantama julkaisee vielä tämän vuoden lopulla sekä heti alkuvuodesta 2022.

Tällaisella saatteella lähestyy meitä Kantama-yhtye.

Yhtyeen itsensä kuvaus musiikistaan vastaa aika tarkkaan omaa näkemystäni ja on myös ilo huomata, että Porirock elää sen kukoistuksen aikakaudella (80-luvulla) kasvaneiden lapsien toimesta ja nyt keski-ikään ehtineet ikinuoret soittavat sitä edelleen suurella sydämellä.

Itse samaisen aikakauden lapsena en voisi olla enempää mielissäni siitä, että Kantama-yhtye lähestyi saatteellaan toimitustamme ja saattoi yhtyeensä minunkin tietoisuuteeni.

Porirock on laaja käsite ja sen tarkempi määrittely vaatisi oikeastaan kokonaisen kirjan kirjoittamisen, mutta voin silti avautua, että Sami ”Tane” Virtanen on biisintekijä minun makuuni. Ja on ollut sitä jo pitkään. Hänen tekemällään musiikilla on ollut suuri merkitys elämässäni jo yli 20 vuotta. Tarkemmin määriteltynä siitä, kun sain käsiini Merkattu Maa -yhtyeen levytyksen Karuselli Pyörii.

Vuonna 1995 julkaistu levy tuli kuunneltua ”muutamaan kertaan”, eli lähes puhki, ja tänä päivänäkin minun tulee palattua toisinaan kyseisen julkaisun pariin. Levy oli kaveripiirimme soitetuimpia albumeja ja soi illanistujaisissa ihan sujuvasti mm. Sentencedin, Amorphiksen, Bodomin, Stratovariuksen, Nightwishin ja muiden 90-luvun lopun kovien suomalaisten bändien seassa.

Kantama-yhtyeen kappaleet ”Elämä” ja ”Nuku Vaan” ovat hienoa työtä niin sävellyksen, sanoituksen kuin sovituksenkin osalta. Kappaleet pitävät otteessaan alusta loppuun saakka ja kuten Virtasen aiemmatkin biisit, nämä kestävät helposti useamman kuuntelukerran. Koukut ovat kohdallaan sekä soitossa että melodioissa ja taustalaulut kasvattavat tunnelmaa entisestään. Tällä kertaa en edes halua analysoida tätä enempää vaan totean: TUA NOI, VITU KOVA!

Kantama-yhtye:
Sami ”Tane” Virtanen – kitara/laulu
Kim Karvo – kitara
Jani Iivonen – rummut
Lauri Häkkinen – basso

Musiikki:
https://open.spotify.com/artist/70IiOd7rUvj5miPAKW3ubZ

Some:
https://www.facebook.com/kantamayhtye
https://www.instagram.com/kantamayhtye
https://www.kantama.fi
https://www.youtube.com/channel/UChFtgFYTON5FW3tNwHgs-iQ

– K. Lukkarila

spot_img