Hyytävä elämystrilleri Ruissalossa audioelämyksen muodossa – Kuuntele jos uskallat!

Aiheeseen liittyvää

Näyttely Who is Roger Broo? esittelee taidekeräilijän elämäntyön Vaasassa

Uusi näyttely Pohjanmaan museossa avaa taidekeräilijä Roger Broon ja hänen laajan taidekokoelmansa tarinan.

SOEN, Naryan

23.3 Pakkahuone, Tampere Soen on muhinut jonkin aikaa taustalla varsin...

Miten Putinin virheenvaraisuus johti Venäjän hajoamiseen – Arto Luukkasen uusi kirja etsii vastauksia

Arto Luukkasen 'Putinin perukirja' analysoi Venäjän nykytilannetta ja kysyy, kuinka valtakunta suuntaa kohti hajoamista.

Ikikallion tarinat pääsevät Vuoden museojulkaisu -kilpailun finaaliin

Ikikallion tarinat on valittu Vuoden museojulkaisu -kilpailun finalisteihin, tarjoten kaksikielisen matkan ihmiskunnan historiaan.

J.R.R. Tolkienin maailmat heräävät eloon – John Howen taidetta ensi kertaa Suomessa

Fantasiataiteilija John Howen taidenäyttely vie matkalle J.R.R. Tolkienin luomiin mielikuvitusmaailmoihin Tampere-talossa.

Jaa somessa

Suomen kansalliseepos Kalevalasta tutut hahmot, myytit ja itse pahuus heräävät henkiin Ruissalon metsäpoluilla, kun Kalevala Awakening tuo mobiilikierroksella dystooppisen todellisuuden saarelle.

Ruissalosta löytyy nyt uusi kuunneltava Kalevala Awakening-elämystrilleri.

Vaikka kansalliseepoksen kuvaamien tapahtumien syntysijat ovat hämärän peitossa, antaa elämystrilleri mielikuvitukselle siivet. 

”Mobiilikierroksen virtuaalinen todellisuus on toteutettu immersiivisen äänimaailman avulla. Tarinansa puolesta Kalevala Awakening on hyytävä ja hermoja koetteleva jännitysseikkailu. Siinä maalataan kuva maailmasta, joka on muuttunut juuri sellaiseksi kuin olemme pelänneet”,

toteaa sovelluksen toteutuksesta vastanneen Salmi Platformin Saku Määttä.  

Tarinan päähenkilönä on poikansa kadottanut nainen, joka kamppailee oman uskonsa kanssa epätoivoisessa tilanteessa. Pelastusmatka koettelee naisen rohkeutta hänen kohdatessaan pahuutta, mystisiä hahmoja ja magiaa. Tarina kulkee eteenpäin moniulotteisen äänimaailman ja jännityskerronnan avulla kaamosajan synkeän metsän luodessa kokemukselle koskettavan ympäristön. 

Ruissaloon talviohjelmaa – jännittävä uuden vuoden ulkoilureitti 

Kalevala Awakening on luotu yhdessä osana LAB-ammattikorkeakoulun e-Hospitality –hanketta, jossa Turun ammattikorkeakoulu ja Salmi Platform ovat mukana.  

”Ruissalo on turkulaisten ihana ulkoilusaari vain muutaman kilometrin päässä Kauppatorilta. Saaren matkailuyrittäjät ovat yhdessä kehittämässä saaren palveluita ympärivuotiseen toimintaan, ja uusi kaikille avoin elämysseikkailu on hyvä alku tähän”,

toteaa Ruissalossa Villa Kuuvaa pyörittävä Sannamari Suomi. 

Jännitysseikkailun kokemiseen kävijä tarvitsee oman mobiililaitteen ja kuulokkeet. Kierros tapahtuu kävellen ja samalla kuunnellaan tarinaa mobiililaitteelle ladattavan Salmi AR -sovelluksen kautta. Sovelluksen löytää AppStoresta ja Google Playsta.  

Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi hämärässä illassa kuulokkeiden kanssa, mutta sen voi kiertää myös päivällä. Elämyskierros kestää noin 45 minuuttia riippuen kävelyvauhdista. Reitin varrella on sekä helppokulkuista päällystämätöntä kevyen liikenteen väylää että metsäistä luontopolkua, jossa on myös kallioinen osuus kiviportaineen. Reitti ei ole valaistu, joten on hyvä ottaa taskulamppu mukaan. 

Reitillä kuultava audioelämys sisältää väkivaltaa ja itsetuhoisuutta, minkä vuoksi elämyskierros on suositeltu yli 16-vuotiaille.  

Ruissaloon kulkee kaupungin Föli-linja-auto nro 8 ympäri vuoden. Ohjeet kierrokseen löytyvät TÄSTÄ osoitteesta.

Lähde Turun ammattikorkeakoulu

spot_img