Hyytävä elämystrilleri Ruissalossa audioelämyksen muodossa – Kuuntele jos uskallat!

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Suomen kansalliseepos Kalevalasta tutut hahmot, myytit ja itse pahuus heräävät henkiin Ruissalon metsäpoluilla, kun Kalevala Awakening tuo mobiilikierroksella dystooppisen todellisuuden saarelle.

Ruissalosta löytyy nyt uusi kuunneltava Kalevala Awakening-elämystrilleri.

Vaikka kansalliseepoksen kuvaamien tapahtumien syntysijat ovat hämärän peitossa, antaa elämystrilleri mielikuvitukselle siivet. 

”Mobiilikierroksen virtuaalinen todellisuus on toteutettu immersiivisen äänimaailman avulla. Tarinansa puolesta Kalevala Awakening on hyytävä ja hermoja koetteleva jännitysseikkailu. Siinä maalataan kuva maailmasta, joka on muuttunut juuri sellaiseksi kuin olemme pelänneet”,

toteaa sovelluksen toteutuksesta vastanneen Salmi Platformin Saku Määttä.  

Tarinan päähenkilönä on poikansa kadottanut nainen, joka kamppailee oman uskonsa kanssa epätoivoisessa tilanteessa. Pelastusmatka koettelee naisen rohkeutta hänen kohdatessaan pahuutta, mystisiä hahmoja ja magiaa. Tarina kulkee eteenpäin moniulotteisen äänimaailman ja jännityskerronnan avulla kaamosajan synkeän metsän luodessa kokemukselle koskettavan ympäristön. 

Ruissaloon talviohjelmaa – jännittävä uuden vuoden ulkoilureitti 

Kalevala Awakening on luotu yhdessä osana LAB-ammattikorkeakoulun e-Hospitality –hanketta, jossa Turun ammattikorkeakoulu ja Salmi Platform ovat mukana.  

”Ruissalo on turkulaisten ihana ulkoilusaari vain muutaman kilometrin päässä Kauppatorilta. Saaren matkailuyrittäjät ovat yhdessä kehittämässä saaren palveluita ympärivuotiseen toimintaan, ja uusi kaikille avoin elämysseikkailu on hyvä alku tähän”,

toteaa Ruissalossa Villa Kuuvaa pyörittävä Sannamari Suomi. 

Jännitysseikkailun kokemiseen kävijä tarvitsee oman mobiililaitteen ja kuulokkeet. Kierros tapahtuu kävellen ja samalla kuunnellaan tarinaa mobiililaitteelle ladattavan Salmi AR -sovelluksen kautta. Sovelluksen löytää AppStoresta ja Google Playsta.  

Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi hämärässä illassa kuulokkeiden kanssa, mutta sen voi kiertää myös päivällä. Elämyskierros kestää noin 45 minuuttia riippuen kävelyvauhdista. Reitin varrella on sekä helppokulkuista päällystämätöntä kevyen liikenteen väylää että metsäistä luontopolkua, jossa on myös kallioinen osuus kiviportaineen. Reitti ei ole valaistu, joten on hyvä ottaa taskulamppu mukaan. 

Reitillä kuultava audioelämys sisältää väkivaltaa ja itsetuhoisuutta, minkä vuoksi elämyskierros on suositeltu yli 16-vuotiaille.  

Ruissaloon kulkee kaupungin Föli-linja-auto nro 8 ympäri vuoden. Ohjeet kierrokseen löytyvät TÄSTÄ osoitteesta.

Lähde Turun ammattikorkeakoulu

spot_img