JIM PEMBROKE: Just My Situation – Muistelmat (Like 2022)

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Pembroke kuoli 8.10.2021 ja tämä aika ohut kirja ilmestyi tänä vuonna. Ohuuteensa vaikuttaa tietysti tuo poislähtö, kuten epilogissakin todetaan (sen on muuten kirjoittanut Jarkko Jokelainen); loppuvuodet jäivät käsittelemättä.

Siltikin tämä on aika ohut, ilman tuota epilogia ja discografiaa vain n.220 sivua. Asiat käydään aika nopeasti ja monesta asiasta olisi ollut kiva lukea enemmänkin, esim. Wigwamin Dark Album-ajoista. Tässä todetaan vain, että bändiä ei oikeastaan silloin enää ollut.

Jim Bembroke

No olen kyllä lukenut Mikko Meriläisen yli 500-sivuisen Wigwam-kirjan, ja siinä asiat varmasti oli selitetty tarkemmin. Se ilmestyi kylläkin jo 2006 (ja hieman päivitetty versio 2018), niin en siitä juuri mitään muista. 

Itse Pembroken musiikista on sanottava, että siihen on tullut enempi tutustuttua vasta hyvin myöhään, kaiken maailman Reggae OK:t ja Nuku pommiin-sekoilut eivät kiinnostusta saaneet heräämään ja se kiinnostuskin koskee lähinnä Wigwamia.

Blues Sectionin Call me on your telephone on varmasti paras biisi, mitä 60-luvun Suomessa on tehty ja Wigwamin Freddie are you readyn kauniin rauhallinen tunnelma on jotain ainutlaatuista (itse asiassa Nuclear Nightclub tuli varmaan ekaa kertaa kuunneltua kokonaan ohimennen!), myös Kojon kanssa tehty So mean on todella kansainvälisen kuuloinen biisi (vaikka en haluaisi Kojoa kehua!).

Muutoin on suht vähiin jäänyt, vaikka olenkin aina pitänyt herran pehmeän kauniista äänestä. Itse asiassa kirjaa lukiessa tuli ihmeteltyä, miten helpolla miehen tie Suomipopin ykkösriviin kävi, noin niinkuin yhdessä yössä. Mutta onhan se varmasti eksoottista 60-luvun Suomessa olla englantilainen pitkätukka.

Nykyään voit olla vaikka avaruusolio, niin menestys ei ole taattu. Joo, eihän tässä kirjassa muuta vikaa ole, kuin osan asioista liian nopea ohitus. Noin niinkun päältähipaisuna menee kyllä, mutta on sen luokan legenda, etten ihmettelisi, vaikka laajempaa teosta olisi tulossa.

Saatavilla sidottuna.

-V. Vahtera

spot_img