Hannu Pöppösen Muurinmurtajat avaa luovien alojen markkinoiden nykytilaa Kiinassa

Aiheeseen liittyvää

Boreal Nuance: Northern Crown julkaistaan 20.5.2022 – maailman muuttuessa kappale sai uuden merkityksen

Ajoittain grungehtava mutta aina melodinen jyväskyläläisbändi äänitti kappaleen hyvissä ajoin. 

Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.

Kiihkeä tietokirja kertoo eurooppalaisista jalkapalloheimoista

Mitä jalkapalloseuran kannattaminen merkitsee? Yksitoista legendaarista otteluparia avaa näkymän Euroopan historiaan ja risteäviin identiteetteihin.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Kirjailijaliiton 10 000 euron arvoiset palkinnot jaettu

Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija Maarit Verroselle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Harri István Mäelle.

Jaa somessa

Designalan vierailevana professorina Kiinassa pitkään työskennellyt kulttuuritoimittaja Hannu Pöppönen valaisee Muurinmurtajat, Miten menestyä luovilla aloilla Kiinassa -kirjassaan maan luovien alojen markkinoiden nykytilannetta.

Kiinan merkitys markkinoilla on kasvanut nopeasti viime vuosina. Miten suomalaisten muusikoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien ja muiden luovien alojen tekijöiden olisi mahdollista päästä mukaan?

“Halusin kirjoittaa kirjan, joka palvelisi niitä suomalaisia luovien alojen tekijöitä, jotka haluaisivat toimia Kiinassa. Mitkä ovat suurimmat haasteet ja millaiset ovat mahdollisuudet menestyä Kiinassa? Onko Kiina niin mahdottoman vaikea markkina, kuten usein kuvaillaan”,

kertoo Hannu Pöppönen kirjansa esipuheessa.

Vastauksia pohdintaan antavat Kiinassa menestyneet suomalaiset taiteilijat. Omat tarinansa kertovat muun muassa Iron Sky -elokuvista tunnettu elokuvaohjaaja Timo Vuorensola, muotoilijat Tapio Anttila ja Jonas Hakaniemi, Huaweilla työskentelevä teollinen muotoilija Juha Kosonen sekä kirjailija-kuvittaja ja koodauslähettiläs Linda Liukas.

Muurinmurtajat-kirja

“Tässä kirjassa halusin antaa äänen laajalti luovien alojen tekijöille, joilla on Kiinasta äskettäistä kokemusta. He kertovat kirjassa samaistuttavasti kokemuksiaan Kiinassa toimimisesta, sen mahdollisuuksista ja haasteista. Heidän kertomustensa kautta lukijalle piirtyy kuva siitä, millaista Kiinassa on toimia ja mitkä ovat siellä toimimisen reunaehdot.”

Uratarinoiden lisäksi kirjassa tehdään tutuksi Suomessa vähän tunnettua kiinalaista nykykulttuuria sekä avataan luovien alojen ja kulttuurin kentän nykytilannetta Kiinassa.

Hannu Pöppönen on kulttuuritoimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt designalan vierailevana professorina Kiinassa Guangdong University of Technologyn School of Art and Designissa vuodesta 2015.

Lähde Avain

spot_img