Hannu Pöppösen Muurinmurtajat avaa luovien alojen markkinoiden nykytilaa Kiinassa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Designalan vierailevana professorina Kiinassa pitkään työskennellyt kulttuuritoimittaja Hannu Pöppönen valaisee Muurinmurtajat, Miten menestyä luovilla aloilla Kiinassa -kirjassaan maan luovien alojen markkinoiden nykytilannetta.

Kiinan merkitys markkinoilla on kasvanut nopeasti viime vuosina. Miten suomalaisten muusikoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien ja muiden luovien alojen tekijöiden olisi mahdollista päästä mukaan?

“Halusin kirjoittaa kirjan, joka palvelisi niitä suomalaisia luovien alojen tekijöitä, jotka haluaisivat toimia Kiinassa. Mitkä ovat suurimmat haasteet ja millaiset ovat mahdollisuudet menestyä Kiinassa? Onko Kiina niin mahdottoman vaikea markkina, kuten usein kuvaillaan”,

kertoo Hannu Pöppönen kirjansa esipuheessa.

Vastauksia pohdintaan antavat Kiinassa menestyneet suomalaiset taiteilijat. Omat tarinansa kertovat muun muassa Iron Sky -elokuvista tunnettu elokuvaohjaaja Timo Vuorensola, muotoilijat Tapio Anttila ja Jonas Hakaniemi, Huaweilla työskentelevä teollinen muotoilija Juha Kosonen sekä kirjailija-kuvittaja ja koodauslähettiläs Linda Liukas.

Muurinmurtajat-kirja

“Tässä kirjassa halusin antaa äänen laajalti luovien alojen tekijöille, joilla on Kiinasta äskettäistä kokemusta. He kertovat kirjassa samaistuttavasti kokemuksiaan Kiinassa toimimisesta, sen mahdollisuuksista ja haasteista. Heidän kertomustensa kautta lukijalle piirtyy kuva siitä, millaista Kiinassa on toimia ja mitkä ovat siellä toimimisen reunaehdot.”

Uratarinoiden lisäksi kirjassa tehdään tutuksi Suomessa vähän tunnettua kiinalaista nykykulttuuria sekä avataan luovien alojen ja kulttuurin kentän nykytilannetta Kiinassa.

Hannu Pöppönen on kulttuuritoimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt designalan vierailevana professorina Kiinassa Guangdong University of Technologyn School of Art and Designissa vuodesta 2015.

Lähde Avain

spot_img