Humoristinen tositarina unelmasta maalla, romahtamisesta ja uudesta noususta

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Kuinka kaupunkilainen saa elämänsä rakennettua maalaisyhteisössä? Kuinka hän selviää karkailevista hevosista, katoilevasta muurarista ja uuden elämänkumppanin etsimisestä?

Kaupunkilaisnainen haaveilee omasta vanhasta talosta tai tilasta ja päätyy remontoimaan huonokuntoisista kaupunkikämpistä viihtyisiä asuntoja puolisonsa kanssa. Mielessä siintää silti unelma maalla, jossa olisi tilaa myös omalle hevoselle ja muille lemmikeille.

Täydellinen, tai ainakin tuleva täydellinen paikka löytyy Inkoosta, ja mahdollisten ongelmakohtien sijaan pariskunta näkee vain mahdollisuuksia. Työtä on paljon mutta uudet asukkaat eivät vähästä säikähdä: hyvällä asenteella selvitään yllätyksistä ja sitkeydellä ylitetään hidasteet. Sauna pehmittää työssä kipeytyneet lihakset.

Kamalan ihana elämä maalla

Elämä muuttaa suuntaa, ja mies lähtee. Nainen jää yksin kannattelemaan unelmiensa raunioita. Työmaa tuntuu loputtomalta, elämästä katoavat värit, kyky tuntea ja hymyillä.

Tulee kuitenkin kevät ja päivä, jolloin koristeomenapuu puhkeaa kukkaan. Vähitellen tilaa ympäröivä luonto herättää naisen uudelleen eloon.

Kuinka kaupunkilainen saa elämänsä rakennettua maalaisyhteisössä? Kuinka hän selviää karkailevista hevosista, katoilevasta muurarista ja uuden elämänkumppanin etsimisestä?

Mari Kurkiniityn lämmöllä ja huumorilla höystetty kirja on kirjoitettu vertaistueksi kaikille, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaansa ja taistelevat noustakseen kriisin jälkeen takaisin elämään kaikilla aisteilla. Teos näyttää, miten maalaiselämä voi olla kamalaa ja ihanaa. Usein myös yhtä aikaa.

Mari Kurkiniitty on nelikymppinen maalle muuttanut esteetikko ja graafinen suunnittelija. Hän elää unelmaansa 1900-luvun alussa rakennetulla maatilalla ja yrittää herättää tilaa pala palalta henkiin.

Tsekkaa blogi: www.kamalanihanaelamamaalla.fi

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img