Hylkää ankeuttajat, kehottaa Janne Viljamaa uutuuskirjassaan

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Jaa somessa

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa tarjoaa Itsetunnon voima -teoksessaan (Kirjapaja) välineitä itsetuntemukseen. Se sisältää selkeitä ohjeita itsetunnon vahvistamiseksi ja kehotuksen hakeutua oikeanlaiseen seuraan, kauas ankeuttajista.

Jos ihmisellä on hyvä itsetunto, hän hyväksyy itsensä puutteineen päivineen eikä pelkää erilaisuutta. Hyväitsetuntoinen kestää kritiikkiä, kantaa vastuuta ja osaa pitää kiinni rajoistaan muita polkematta. Työelämässäkään hän ei suostu kynnysmatoksi eikä aja itseään loppuun.

Itsetunnon voima - hylkää ankeuttajat
Kansi: Tiia Javanainen

Itsetunnon pohja rakennetaan lapsuudessa ja sen tueksi tarvitaan onnistumisen kokemuksia ja myönteistä palautetta. Positiivisuus vie pidemmälle kuin latistaminen. Luottamuksen ilmapiiriissä kasvanut pystyy venyttämään henkisiä rajojaan ja uskaltaa kehittää persoonallisuuttaan.

”Hyvästä itsetunnosta tulee hyvä kehä”,

Janne Viljamaa sanoo.

”Itselle on tärkeä olla kiva. Kyse on itsemyötätunnosta.”

Hyvän itsetunnon keskeisin merkki on itseluottamus. Siihen liittyy minäpystyvyyttä, jonka toisessa ääripäässä on huijarisyndroomana tunnettu ilmiö.

”Minäpystyvyys tarkoittaa rimaa, jonka asetamme itsellemme. Huonoitsetuntoisen rima on matalalla, ja vaikka hän ylittää sen, hän on varma, että teki sen vahingossa. Hyväitsetuntoisen rima on realistisen korkealla, ja vaikka se tippuisi, hän tajuaa tarvitsevansa lisää harjoitusta, tekee kovasti töitä ja ylittää riman seuraavalla kerralla”,

kirjoittaa Viljamaa.

Helposti lähestyttävä teos viljelee esimerkkejä työelämästä, somesta, politiikan maailmasta ja kirjallisuudesta. Janne Viljamaalla on sanansa sanottavana muun muassa narsistiseksi muuttuneesta poseerausyhteiskunnasta ja sosiaalisesta mediasta omakehukulttuureineen.

Ulkonäkö- ja suorituskeskeisyys ovat lisänneet paineita ja epävarmuuden kokemuksia, minkä vuoksi moni kaipaa tukea itsetunnon vahvistamiseen.

Janne Viljamaa, Itsetunnon voima. Hylkää ankeuttajat ja usko itseesi
Kirjapaja, 17.3.2022.
264 s.
Kansi Tiia Javanainen
ISBN 978-952-354-467-3

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita teoksia psykologian eri ilmiöistä. Tämä on hänen neljästoista kirjansa.

Kotisivut: janneviljamaa.com

Lähde Kirjapaja

spot_img