Minä elän! -klubeilla musiikkia, sanataidetta ja mielen hyvinvointia

Aiheeseen liittyvää

Tampereella musisoidaan syksyllä uuteen tahtiin

Suomen suurin yksityinen musiikkikoulu laajentaa toimintaansa Tampereelle, ja musiikinopetus aloittaa syksyllä 2024.

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Ensimmäisellä klubilla esiintyy kansainvälistäkin mainetta niittänyt vokaaliyhtye Signe.

Intiimeissä ja tunnelmallisissa kulttuuriklubeissa keskitytään taiteen ja kulttuurin tuottamaan mielen hyvinvointiin erityisesti sanataiteen ja musiikin parissa.

Tuusula ja Nurmijärvi viettävät vuonna 2022 Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta merkkivuotta. Merkkivuoden yhtenä ohjelmana toimii taiteilijakoti Erkkolassa järjestettävät Minä elän! -klubit.

”Klubit ovat jatkumoa aiemmin Erkkolassa toimineille kulttuuriklubeille. Merkkivuoden kunniaksi klubit kulkevat merkkivuoden nimen alla ja samalla teemalla, eli kulttuurin ja taiteen tuottamalla mielen hyvinvoinnilla. Vuoden aikana järjestetään 4-5 klubia, joilla tullaan kuulemaan erityisesti sanataidetta ja musiikkia,”

kertoo Tuusulan kulttuurituottaja Maria Kuusela.

”Yhteinen kokeminen ja elämysten jakaminen kanssaihmisten kanssa on oleellinen osa mielen hyvinvointia, joten hienoa että rajoituksia päästään purkamaan ja kulttuuritapahtumia kokemaan jälleen livenä,”

jatkaa Kuusela.
Minä elän! -klubi

Ensimmäisen Minä elän! -klubin starttaa helmikuun puolessa välissä vokaaliyhtye Signe. Yhtyeen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, kansanmusiikin kuin nykymusiikinkin rajoja. Yhtye on ihastuttanut läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään niin kotimaisilla konserttilavoilla kuin eurooppalaisilla festivaaleillakin.

Uudella Onomatopoesia-albumitrilogiallaan Signe kartoittaa ihmisäänen tutkimattomia maastoja.

Kolmen albumin kokonaisuus on ihmisäänellinen tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Marraskuussa 2021 ilmestynyt albumitrilogian ensimmäinen albumi Phonemes nimensä mukaisesti aloittaa kielen rakenteen pienimmistä osista eli äänteistä, foneemeista. Kappaleiden aiheet käsittelevät mielen rauhoittumista sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

Minä elän! -klubilla kuultava ohjelmisto sisältää uuden tuotannon kappaleita kuljettaen kuulijansa tutkimaan äänteiden uusia ulottuvuuksia jopa meditatiiviseen tunnelmaan.

Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu. Minä elän! -klubilla helmikuussa yhtye nähdään triona, laulajien voimin.

Minä elän! -klubi: Signe perjantaina 18.2.2022 klo 18:00, Taiteilijakoti Erkkola. Liput 15 €, myynnissä verkkokaupassa.

Lähde Tuusulan kaupunki

spot_img