Mestarillisen kertojan intiimi ja viiltävän tarkka kuvaus perhesuhteista sekä menetyksestä

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

”Jessalynin elämä oli pysähtynyt. Whiteyn ollessa vielä elossa hän ei vain ollut huomannut sitä.Jessalynin sielu oli kuin sateessa nököttävä hattara. Se sulihelposti, oli makea ja hölmö, ei merkinnyt mitään.”

Whitey McClaren on entinen pormestari, isä ja yhteisössään erittäin arvostettu. Kun hän kuolee äkillisesti, koko perhe romahtaa. Jokainen perheenjäsen reagoi omalla tavallaan, mutta kaikki enemmän tai vähemmän odottamattomin tavoin.

Yö, Uni, Kuolema ja tähdet
Joyce Carol OatesNight. Sleep. Death. The Stars.Yö. Uni. Kuolema. Ja tähdet.Suomentanut Kira Poutanen, Syyskuu 2022

Aikuiset lapset räpiköivät eteenpäin selviytyäkseen menetyksestä ja sen mukanaan tuomasta identiteettikriisistä. Rajuimmin tuntuu itseään rakentavan uudelleen hauras leski, perheen äiti, joka on elänyt miehelleen ja lapsilleen niin kauan, ettei enää muista kuka hän itse asiassa on.

”Viisi lasta perheessä on aivan liikaa. Kysykää keneltä tahansa, joka sen on kokenut.Mikä sitten olisi ihanteellinen määrä? Lorene olisi vastannut:Vain yksi.Mutta kuka yksi?”

Yö. Uni. Kuolema. Ja tähdet. On vahva ja läpitunkeva kuvaus perhesuhteista, psykologisista traumoista sekä rotu- ja luokkakysymyksistä nykypäivän Yhdysvalloissa. Se on myös pysäyttävä kertomus surusta, toipumisesta ja uusista aluista. Kirjan mieleenpainuva nimi on peräisin Walt Whitmanin runosta.

Kuva
Joyce Carolf Kuva: Dustin Cohen

”Joyce Carol Oates on tässä romaanissa vahvimmillaan sisaruussuhteiden ja perheen sisäisten suhteiden ja dynamiikan kuvauksessa. Oates on tuonut tähän kirjaan itselleen ehkä poikkeuksellisenkin paljon huumoria tai ehkä enemmänkin tragikoomisuutta. Kirjan käännös on mestarillinen,”

kertoo kustannustoimittamisesta vastaava Sanna Oksama.

”Ajankohtainen, monumentaalinen… Kaiken kaikkiaan nerokas. Miten onnekkaita olemmekaan saadessamme tällaisen kirjailijan näinä kaoottisina, hämmentävinä aikoina. Yö. Uni. Kuolema. Ja tähdet. rotujännitteiden täyttämän aikamme ytimeen, kuin myös vaikeaan perhedynamiikkaan, jonka valitettavan monet meistä tuntevat aivan liian hyvin…”

-Star Tribune

Saatavilla sidottuna.

Lähde HarperCollins Finland

spot_img