Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa ’Hyvä paha raha’ ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana, mikä johti pitkään velkaantumisen ja itsetutkiskelun matkaan. Opacic kertoo kasvamisestaan köyhässä perheessä ja kuinka se vaikutti hänen rahankäyttöönsä myöhemmin elämässä.

Kolmekymppisenä Opacic oivalsi, että hänen ei tarvitse jatkaa lapsuuden perheensä suhtautumista rahaan. Yhdessä puolisonsa kanssa aloitettu säästämisprojekti sai hänet ymmärtämään, että rahalla oli aina ollut hänelle valtava merkitys – se oli tavoiteltava mutta samalla kateutta aiheuttava asia.

Ennen tätä oivallusta Opacic kävi läpi velkaantumisen ja luottotietojen menetyksen. Hän rahoitti elämäänsä ja lapsensa elämää pikavipeillä ja piti taloushuolensa salassa.

Opacic korostaa ympäristön ja trendien vaikutusta monen rahasuhteeseen ja muistuttaa, että esimerkiksi masennus tai diagnosoimaton ADHD voivat vaikuttaa ostokäyttäytymiseen.

Opacic on saanut apua talousongelmiinsa muun muassa sosiaalitoimistosta, Takuusäätiöltä sekä ulosotosta. Hän painottaa, että rahapulmien kanssa ei pidä jäädä yksin.

Hyvä paha raha -kirjassa Opacic jakaa tarinansa lisäksi konkreettisia neuvoja ja harjoituksia, joiden avulla jokainen voi oppia hallitsemaan talouttaan ja ymmärtämään, että pienistäkin tuloista huolimatta on mahdollista saada talous tasapainoon.

Opacic haluaa vähentää rahavaikeuksiin liittyvää häpeää ja kannustaa nuoria ajattelemaan tietoisemmin omaa kuluttamistaan ja talouttaan. Kirjasta on saatavana myös äänikirja Mimosa Willamon lukemana sekä sähkökirjana.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img