Minerva Kustannus: Suomalaisen SS-miehen merkintöjä kolmelta sotanäyttämöltä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

Seppo Tiilikainen oli yksi noin 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään vasta 19-vuotias mutta jo talvisodan käynyt veteraani.

Kirja ”Kolmen rintaman mies” perustuu Tiilikaisen päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, jotka kertovat elämästä vaihtuvilla sotatantereilla.

Vuonna 1941 Seppo Tiilikainen värväytyi Waffen-SS:ään. Perusteellisen koulutuksen jälkeen hänestä tuli Viking-divisioonan taistelija Ukrainan sotatantereille.

Kolmen rintaman mies

Päiväkirjoissaan ja kirjeissään hän kuvailee paitsi Ukrainan ankaria olosuhteita ja taisteluja myös suomalaisten SS-sotilaiden arkea.

Tiilikainen palasi Suomeen ja joutui jatkosodan lopputaisteluihin. Tali-Ihantalan tulimyrsky koitui 21-vuotiaan kohtaloksi heinäkuun alussa 1944.

Suomessa on käyty keskustelua siitä, osallistuivatko suomalaiset Waffen-SS-vapaaehtoiset Barbarossa-operaation yhteydessä 1941–1943 tehtyihin julmuuksiin.

Seppo Tiilikaiseen liittyneet lähteet eivät viittaa siihen, että hän olisi henkilökohtaisesti joutunut niiden kanssa tekemisiin. Voi vain esittää arvailuja siitä, kuinka paljon hän niistä tiesi.

Heikki Tiilikaisen kirjoittama kirja perustuu Seppo Tiilikaisen ainutlaatuisiin päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, joita täydentää sota-arkiston materiaali.
 
Heikki Tiilikainen on suomalainen everstiluutnantti ja tietokirjailija. Hän on toiminut päätoimittajana Ruotuväki- ja Suomen Sotilas -lehdissä. Heikki Tiilikainen on kirjoittanut, kääntänyt, toimittanut ja kuvittanut yli 30 teosta.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Minerva Kustannus

spot_img