TIEDOTE: Ville-Juhani Sutisen Vaivan arvoista on Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Aiheeseen liittyvää

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Ville-Juhani Sutisen teos Vaivan arvoista. Esseitä poikkeuskirjallisuudesta (Avain) on ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle on arvoltaan 30 000 euroa. Palkinnon voittajan valitsee ylilääkäri Hanna Nohynek, ja se julkistetaan keskiviikkona 30.11.2022.

Ville-Juhani Sutisen Vaivan arvoista. Esseitä poikkeuskirjallisuudesta on ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Ville-Juhani Sutinen

Onko pitkien ja vaikeiden kirjojen lukeminen pelkkää kulttuurista snobbailua, vai antavatko kirjat jotain, mitä helpommat teokset eivät voi tarjota? Näitä kysymyksiä Ville-Juhani Sutinen alkoi pohtia huomatessaan pandemian aikana lukevansa tuhatsivuisia kirjoja.

Kirjailija tarkastelee Vaivan arvoista -esseekokoelmassaan kolmeatoista mutkikkaana pidettyä teosta Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksistä Dorothy Richardsonin 2000-sivuiseen Pilgrimage-romaanisarjaan ja Irmari Rantamalan Harhamasta Rebecca Westin mammuttimaiseen matkakirjaan.

Sutinen pohtii, mikä yhdistää näitä teoksia toisiinsa ja tähän aikaan.

“Rakastettava esseekokoelma lukemisen hienoudesta ja pakottoman ajattelun merkityksellisyydestä. Kirjoittaja kulkee kanssalukijana matkalla poikkeuskirjallisuuteen, teosten syvällisiin ja väliin yllättäviinkin tulkintoihin, viihdyttäviin anekdootteihin samoin kuin kriittisiin huomioihin. Huomiot tuntuvat lukijasta etuoikeudelta”,

kiittää palkintolautakunta perusteluissaan. 
Kirjailija
Ville-Juhani Sutinen

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintolautakuntaan kuuluvat viestintäalan yrittäjä Suna Vuori (pj), toimittaja Petter Lindberg ja viestintäyrittäjä Riitta Pollari.

Ville-Juhani Sutinen on Jyväskylässä asuva kirjailija ja kääntäjä. Häneltä on ilmestynyt niin runoutta, romaaneja kuin tietokirjallisuutta. 

Vaivan arvoista– tietokirja: saatavilla sidottuna.

Lähde Avain

spot_img