Ukrainan presidentin lehdistösihteerinä toiminut Julija Mendel kertoo kirjassaan maansa pyrkimyksistä kohti länttä ja demokratiaa

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Presidentin lehdistösihteerinä usean vuoden ajan toiminut Julija Mendel kertoo, kuinka Zelenskyi ryhtyi presidentinvaalit voitettuaan määrätietoisesti uudistamaan maata Venäjän jatkuvan painostuksen alla.

Julija Mendel
Julija Mendel: Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa (Docendo 2023), sidottu, 254 sivua.

Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa on maan hallinnon sisäpiiriläisen suora ja koskettava kuvaus presidentti Volodymyr Zelenskyin taistelusta maansa vapauden puolesta.

Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa -teos julkaistaan 2.2.2023

Kirja paljastaa sisäpiiritietoa Zelenskyin ja Vladimir Putinin tapaamisista, Ukrainan valtavista talousongelmista sekä maan politiikkaan sotkeutuneista oligarkeista, joista osa ajoi avoimesti Venäjän etuja.

Kreml kohdisti toistuvasti trolliarmeijansa kyberhyökkäyksiä Zelenskyitä vastaan. 
Mendel kuvaa myös oman ja vanhempiensa sukupolvien välistä eroa suhtautumisessa korruptioon ja kansainvälisyyteen.

Hän kertoo omakohtaisesti sodan vaikutuksista tavallisten ihmisten arkeen sekä toivosta, jota ukrainalaiset eivät ole menettäneet.  

Kirjailija
Julija Mendel

Julija Mendel (s. 1986) on ukrainalainen toimittaja, joka toimi Volodymyr Zelenskyin lehdistösihteerinä ja tiedottajana vuosina 2019–2021.

Mendelillä on vuosien kokemus toimittajan työstä ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. New York Timesissa ja Washington Postissa.  

Englanninkielinen alkuteos: The Fight of Our Lives: My Time with Zelenskyy, Ukraine’s Battle for Democracy, and What It Means for the World. Suomennos Antti Immonen

Lähde Docendo

spot_img