The Record Of My Life #20: JALLA JALLA: Jalla Jalla (Hiljaiset Levyt HIKI-005) 1990

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Jaa somessa

Sit puhutaan ihan Suomen ainakin 90-luvun ehkä parhaasta levystä. Rovaniemeläinen Jallax2 oli tullut tutuksi radiosta jo -87 omakustannesinkullaan City Song. Se oli meikälle vuoden pikkulevy yhdessä Fucking Worldin Human Rights -ep:n kanssa.

Hiljaiset huomasi yhtyeen ainutlaatuisuuden ja loput levynsä yhtye tekikin sille, ensin tulivat hienot pikkulevyt Goes Pop-EP ja single Love Charcing Battery ja -90 oli tämän LP:n vuoro.

Tämä on sellaista rockin riemujuhlaa alusta loppuun, ettei biiseistä voi valita parhaimpia, huonoja ei olekaan. Siis yhtye oli lavalla (ja on vieläkin) raju ja hauska ja mukaansatempaava ja tyypitkin hiton mukavia. Harvemmin sitä lavarempseyttä kuitenkaan saadaan näin hyvin tallennettua levylle olematta livelevy (mitä tämä onneksi ei ole, koska niistä en yleensä kauheasti välitä, mieluummin seuraan sitä menoa lavalta kuin kuuntelen levyltä).

Vanhoista biiseistä on mukana omakustanteen molemmat puolet, mutta uusina versioina. Joo, vaikka kuinka yritän, en osaa nostaa mitään biisiä muiden ylitse; yhtye teki vielä 2 LP:tä, jotka ovat myös loistavia, mutta niistä on helpompi erottaa selvät ”hitit”. Jos nyt väkisin mainitsisi levyn avaavan You Wear It Wellin ja hitaamman Waitin’ For My Girlin. Tämä julkaistiin myös seuraavana vuonna CD:nä Englannissa bonuksenaan tuo Love Charcing Battery -single ja 1992 toisen LP:n kanssa yhteis-CD:nä USA:ssa, ilman bonuksia.

Harmittavasti kolmannen pitkäsoiton Snowmans Land (joka julkaistiin alunperin vain CD:nä -94 ja 2018 LP:nä) jälkeen meno alkoi hidastua ja viimeisin levy on covereita sisältävä CD Graverobbers’ Handbook vuodelta 1997. Yhtye ei kuitenkaan ole lopullisesti hajonnut ja olen nähnyt heitä jokusen kerran 2000-luvullakin ja viimeksi viime vuonna, eikä se meno miksikään ole muuttunut. Ja kun kuulemma uusiakin biisejä on, niin mistäs sitä tietää, vaikka levyjäkin vielä tulisi.

Tämä on hyvin lyhyt ihan siksikin vaan, että mitäs sitä loistavaa rock’n’rollia sen enempää analysoimaan, ei se siitä parane tai huonone, tämähän pitää kuulla ja mieluummin lisäksi vielä keikalla kokea!

– V. Vahtera

spot_img