Aalto-yliopisto julkistaa kilpailut rakenteilla olevan korttelin taideteoksista

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Aalto-yliopisto julkistaa kaikille avoimen kilpailun ja kutsukilpailun, joilla pyritään löytämään poikkeuksellisia ja toteuttamiskelpoisia ehdotuksia taideteoksista, jotka sijoittuvat eri tiloihin Aalto-yliopisto Works -kortteliin.

Toinen kilpailu on kaikille avoin ja toinen järjestetään kutsukilpailuna. Otaniemessä sijaitseva Konemiehen kortteli muuntuu Aalto Works -kortteliksi peruskorjausta ja täydennysrakentamista yhdistävän hankkeen myötä vuoteen 2025 mennessä.

Aalto Works -kortteli tuo yhteen tekijät, tilat ja mahdollisuudet luoda innovaatioita. Valmistuttuaan kortteli tarjoaa kodin muun muassa Insinööritieteiden korkeakoulun laitoksille, Sähkötekniikan korkeakoulun sähkökonesalille, Aalto Design Factorylle, Startup Saunalle, Aalto Ventures Programille sekä Aallon yhteistyökumppaneille.

”Aalto-yliopiston yhtenä tavoitteena on edistää luovuutta opetuksen ja tutkimuksen mutta myös taidehankintojen kautta. Toivon, että löydämme näiden taidekilpailujen kautta teoksia, jotka monin eri tavoin valaisevat ja innoittavat luomaan uudenlaisia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin”,

sanoo Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen.
Aalto Works -kortteli

Kaikille avoin taidekilpailu kannustaa rohkeasti ideoimaan

Aalto-yliopisto on julkistanut ensimmäistä kertaa kaikille taiteilijoille avoimen taidekilpailun, jolla haetaan teosehdotuksia Aalto Works -korttelin K2-rakennuksen (Puumiehenkuja 3) julkisivuun. Korttelin tulevat käyttäjät ovat toivoneet erityisesti valotaidetta kampukselle, joten tämä painottuu kilpailuehdotusten arvioinnissa.

Avoimeen taidekilpailuun voi jättää ehdotuksia 4.1.–4.4.2022, ja kilpailun voittaja julkistetaan toukokuussa 2022. Lisätiedot ja kilpailun säännöt löytyvät taidekilpailun verkkosivuilta.

Kutsukilpailulla taidetta K3-rakennukseen

Aalto Works -korttelin taiteen kutsukilpailun kautta haetaan ehdotuksia pysyvistä taideteoksista sijoitettavaksi neljään tilaan K3-rakennukseen (Puumiehenkuja 5). Kilpailuun kutsuttiin viisi taiteilijaa: Lauri Astala, Frida Fjellman, Antti Laitinen, Pasi Rauhala ja Tülay Schakir. Kutsukilpailun ehdotukset jätetään 4.4.2022 mennessä, ja kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa 2022.

Lisäksi korttelin muihin rakennuksiin suunnitellaan taiteen suoraostoja, joiden kuratoinnista vastaavat professori Helena Sederholm, professori Kevin Tavin ja erityisasiantuntija Outi Turpeinen.

Korttelin tulevat käyttäjät ovat toivoneet teosten olevan tai sisältävän valotaidetta, joten tämä painottuu kilpailuehdotusten arvioinnissa. Menestyvät ehdotukset seuraavat Aalto-yliopiston julkisen taiteen visiota sekä Aalto Works -korttelin taiteen teemaa.

Taiteen teema kunnianosoitus insinööritieteelle

Aalto Works -korttelin taiteen teema ”Engineering Materials” kunnioittaa Otaniemen alueen roolia insinöörikoulutuksen kotipaikkana. Teema leikittelee sanoituksellaan, sillä englanninkielinen sana engineering on myös verbi. Aalto-yliopisto on tunnettu eri alojen materiaalitutkimuksestaan. Kestävien ratkaisujen ytimen muodostaa odottamattomien materiaalien yhdistäminen, esimerkiksi bio- ja nanomateriaalien yhdistäminen tekstiilituotannossa.

Kortteli yhdistää eri tieteenaloja sekä toimijoita, esimerkiksi koneinsinöörejä ja tuoreita startup-yrityksiä. ”Engineering Materials” -kokoelman tavoitteena on luoda sekä kriittisiä kysymyksiä että inspiroivaa estetiikkaa työ- ja opiskeluympäristöön. Teosten tehtävänä on sekä haastaa ajatteluamme että täydentää fyysistä ympäristöä tuomalla esiin yhteisöllisyyden tunteen. Taideteema rakentaa odotuksia tulevaisuuden insinööritieteelle.

Avoimen taidekilpailun verkkosivut: https://engineeringmaterials.aalto.fi/

Lähde Aalto-yliopisto

spot_img