Rauhan teema Finnish Metagalleryssä sisältää teoksia Ukrainan valtion taidemuseon kokoelmista

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa 'Hyvä paha raha' ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Jaa somessa

Kansallisgalleria avasi ensimmäisenä suomalaisena museona näyttelytilan metaversumiin lokakuussa 2022. Tänään Finnish Metagallery -paviljongissa julkaistaan teoksia, jotka kuvaavat rauhan ajatusta eri näkökulmista.

Kansallisgallerian kokoelmateosten lisäksi paviljongissa on esillä kaksi teoskuvaa Ukrainan valtion taidemuseon NAMU:n (National Art Museum of Ukraine) kokoelmasta. Ne muistuttavat, että myös taide ja kulttuuri ovat vaarassa tuhoutua sodan aikana.

Finnish Metagallery
Finnish Metagalleryn paviljonki Decentralandissa. Kuva: Adventure Club

Teoksia teemasta ”rauha”

Kansallisgalleria on valinnut Finnish Metagalleryn vuoden 2023 teemaksi rauhan. Virtuaalimaailma Decentralandissa sijaitsevaan galleriaan on valittu kymmenen suomalaista ja kaksi ukrainalaista teosta. Teoksissa rauhan tematiikkaa on käsitelty useista näkökulmista ja rauha ilmenee niissä eri tavoin; joissakin kaivataan rauhaa, joidenkin tunnelma saa katsojan sydämen lyömään hieman hitaammin, kun taas jotkut teokset voivat johdatella symbolien kautta ajatukset rauhan teemoihin. Rauhaa voi kuvata esimerkiksi turvallinen olo, tyyneys, hiljaisuus, onni, lepo, sodan vastakohta tai mielen tasapaino. Finnish Metagallery kutsuu vieraat miettimään omaa käsitystä rauhasta ja sen puutteesta.

Mahdollisuus auttaa Ukrainan valtiota sodan aikana

Rauhan teeman teoksiin lukeutuu kaksi Ukrainan kansallisen taidemuseon teosta: Petro Rybkan Cossack Mamai (1855) ja Oleksandr Murashkon Annunciation (1907-1908). Molemmat teokset kuuluvat Ukrainan valtion taidemuseon (NAMU) kokoelmaan. NAMU ja Patron-of-Art.com -palvelu ovat luoneet teoksista rajoitetun määrän NFT-versioita (uniikkeja digitaalisia versiota), joiden myynnistä saadut tuotot käytetään Ukrainan kansallisen taidemuseon tukemiseen, mm. kokoelman suojelemiseksi ja restauroimiseksi sekä mahdollisesti museorakennuksen vahvistamiseksi.

NFT-version teoksista voi ostaa Patron-of-Art.com-palvelusta.

”Humanitaarista kriisiä pahentaa uhka kulttuuriperinnölle”,

sanoo Ukrainan kansallisen taidemuseon johtaja Yuliia Lytvynet tiedotteessa, jossa kerrotaan yhteistyöstä.

”Kumppanuudet Patron-of-Art.comin kaltaisten organisaatioiden kanssa tarjoavat suoraa tukea pyrkimyksillemme suojella museomme kokoelmaa tämän sodan ajan sekä jälleenrakennuskaudella.”


”Ukrainalaisten inhimillinen kärsimys sodan keskellä on hirvittävä. Taide on keskeinen osa kansakunnan visuaalista tarinaa ja sitä pitää suojella niin hyvin kuin on mahdollista. Toivomme, että kulttuurin ystävät ympäri maailman lähtevät mukaan pelastamaan Ukrainan taideaarteita”,

Decentraland

Decentraland on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä virtuaalimaailma. Sen museoalueesta (Museum District) vastaava ryhmä lahjoitti Kansallisgallerialle virtuaalisen tontin määräajaksi veloituksetta. Metagalleria-paviljongin on toteuttanut design- ja innovaatiostudio AdventureClub avoimella lähdekoodilla. Decentralandin paviljongin suljettua ovensa paviljongin malli on kenen tahansa hyödynnettävissä vapaasti ja veloituksetta. Finnish Metagallery on kävijöille maksuton, eikä sen kokemisesta tarvitse maksaa mitään.

Sitra

Sitra on tulevaisuustalo, jonka visiona ja tavoitteena on Suomi, joka menestyy rakentamalla reilua ja innostavaa tulevaisuutta. Sitra ja Kansallisgalleria haluavat edistää web 3.0:n kehittymistä, jotta se voisi rakentua kestävän kehityksen periaatteille, avoimuudelle ja yhdessä luomiselle.

Kansallisgallerian kokoelmat

Kansallisgallerian kokoelmateoksista suuri osa on jo nykyisin nähtävillä kuvina kansallisgalleria.fi sivustolla. Näistä yli 24 000 teoskuvaa on julkaistu CC0-lisenssillä, jonka myötä kuka tahansa voi ladata sivustolla olevan kuvan ja käyttää sitä itse päättämällään tavalla.

Lähde Kansallisgalleria

spot_img