Arvostelussa: Sonologyst – Interdimensional

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Uusi Sonologyst-albumi Interdimensional tutkii kosmisen musiikin parafyysistä ulottuvuutta ja viimeistelee hänen soundinsa laajenemisprosessin, joka alkoi albumeilla Silencers ja Ancient Death Cults and Beliefs, muodostaen ihanteellisen trilogian, joka on saanut inspiraationsa siitä, mikä on tieteen rajojen ulkopuolella.

Sonologyst -albumi arvostelussa

Interdimensional on saanut inspiraationsa tiedemieheltä Michio Kakulta, joka temaattisesti teorisoi, mikä voisi olla ihmislajin kaukainen tulevaisuus kaiken aineen, tähtien ja tunnettujen ulottuvuuksien ulkopuolella. Tulevaisuus, joka voi johtaa meidät voittoon kaiken lopusta meille tiedossa olevan universumin ennakoidun ja väistämättömän kuoleman jälkeen.

Soundiltaan kosminen Interdimensional läpäisee pysähtyneisyyden tunteen, joka muistuttaa Thomas Könerin isolaationistista elektroniikkaa, mutta silti sille on ominaista sähköistettyjen instrumenttien, analogisten syntetisaattoreiden ja resonoivien metalliesineiden äänitykset.

Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, Sonologystin tyypillinen synkkä kokeellinen/post industrial -soundi on kuitenkin suodatettu usvaisen vääntyvän kaiun ja äärettömän viiveen kautta, ja kuvaa musiikillisesti sivilisaation galaktista matkaa, joka etsii mahdollista tulevaisuutta kuoleman jälkeen.

Äänimatka on usvainen, kosmista tuonpuoleista koskettavaa dronemaista resonaatiota, joka hiljaiselollaan hiipii kehon uumeniin jättäen jälkeen horrosmaisen pohdinnan tilan. Cold Spring – vanhana konkarina – osaa edelleen löytää loistavia artisteja talliinsa, kun taas Sonologyst osaa mainiosti nostaa vanhan ruosteen pintaan vanhanliiton mieltä kihelmöivällä dark ambient -tyylillään.

– K. Strömsholm

spot_img