Luupäitä tarvitaan jälleen – Mick Herronin palkittu vakoojasarja jatkuu

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Brittikirjailija Mick Herron nousee John le Carrén paikalle vakoilukirjallisuuden mestariksi.

Virkaheitoista agenteista – luupäistä – kertova sarja on tullut tutuksi myös huippunäyttelijöiden tähdittämästä tv-sarjasta Apple TV+:lla.

Todelliset tiikerit
Mick Herronin kirja Todelliset tiikerit – Jackson Lamb 3 julkaistaan 25.5.2022.

Brittien kotimaantiedustelun luupäät ryhtyvät jälleen tositoimiin Jackson Lamb -sarjan kolmannessa osassa, jossa heidän toimistonsa Slough Housen olemassaolo on uhattuna.

Sarjan värikkäät hahmot sekä vainoharhaisuutta tihkuva juonikudelma kertovat loisteliaasti vakoilijoiden synkästä maailmasta, jossa mikään asia ei tapahdu sattumalta. 

”Lecarrémaista syvähengitystä on aistittavissa – ei jäljittelevästi, vaan Herronin omin tyylikeinoin.” 

– Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat
Kansi
Mick Herron: Todelliset tiikerit – Jackson Lamb 3 (Docendo 2022), sidottu, 406 sivua.

Jackson Lambin sihteeri Catherine Standish törmää kadulla vanhaan kollegaansa. Pian hän huomaa olevansa panttivanki, mutta miksi: kuka ihmeessä voi saada päähänsä kaapata toisten hylkiöiden kanssa yhdentekeviä rutiinitöitä hoitavan entisen alkoholistin? Henkilökohtaista se ei voi olla, joten sen täytyy jotenkin liittyä Slough Houseen ja Jackson Lambiin.

Aikaisemmin julkaistuista Luupäistä ja Nukkuvista leijonista tuttu sekalainen seurakunta ryhtyy ryminällä toimeen, ja pian selviää, että kaappaus on vain jäävuoren huippu: pinnan alta paljastuu laaja juoniverkko, joka yltää tiedustelupalvelun huipulle saakka.

 Jos aiot lukea yhden vakoiluromaanin tänä vuonna, lue Todelliset tiikerit. Vielä parempaa on lukea koko sarja. – The Spectator 

Mick Herron hallitsee aavistelut ja ounastelut, intrigien ja pelkojen sumean vyyhdin, koko tiedustelutyön sisimmäisen kauhun.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Docendo

spot_img