Vaikuttava ilmiöromaani somejättien vallasta ja nuorten sisältömoderaattoreiden työstä

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Hollantilaisen Hanna Bervoetsin Sopimatonta sisältöä (Gummerus) kysyy, mikä on yhteiskunnassamme normaalia ja kuka sen määrittelee.

Kansi
Hanna Bervoets: Sopimatonta sisältöä
alkuteos Wat wij zagen
Suomentanut Sanna van Leeuween
140 sivua
Ilmestyy myös äänikirjana, lukija Heljä Heikkinen

Romaani kertoo sosiaalisen median sisältömoderaattoreina työskentelevistä nuorista aikuisista, jotka käyvät työkseen läpi some-kuonaa – väkivaltaa, vihapuhetta, salaliittoteorioita ja valeuutisia – ja päättävät, milloin sisältö on sopimatonta ja poistettava.

Bervoets esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaaleilla perjantaina 13.5.

”Sisältömoderaattori on työntekijä, jonka toimeksiantaja on iso sosiaalisen median alusta, kuten Twitter, TikTok, Google, YouTube, Facebook, ja joka arvioi sopimattomaksi merkittyjä sisältöjä alustan sääntöjen mukaisesti.

Maailmassa tuhannet ihmiset tekevät tätä työtä, siivoavat verkkoalustoja kellon ympäri.

Kayleigh tarvitsee rahaa. Hänet palkannut yritys on alihankkija somejätille, jonka nimeä ei saa paljastaa ja jonka eettiset ohjeet vaihtuvat jatkuvasti.

Kayleigh on kuitenkin hyvä tehtävässään, ja työpaikalla hän solmii syviä ystävyyssuhteita, jopa rakastuu. Sitten kollega toisensa jälkeen alkaa omaksua salaliittoteorioiden uskomuksia ja tyttöystävä vetäytyy kuoreensa.

”Minusta moderaattori oli päähenkilönä hyvin kiinnostava”,

Hanna Bervoets kertoo.
Kuva Prins de Vos
Hanna Bervoets
Kuva: Prins de Vos

Mitä kaikkea sisältömoderaattori työssään päivittäin näkee? Missä kulkevat somejättien vallan rajat? Entä mikä on lopulta liikaa ihmisen sietokyvylle?

Hanna Bervoets on sukupolvensa näkyvimpiä hollantilaiskirjailijoita. Hän on kirjoittanut seitsemän romaania, näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia, hänen kirjansa ovat nousseet bestsellereiksi Hollannissa, ja hän on saanut arvostetun Frans Kellendonk -palkinnon kirjallisesta urastaan.

Sopimatonta sisältöä syntyi Book Week -tapahtuman tilaustyönä ja sen ensipainos oli 650 000 kappaletta. Teos julkaistaan yli 10 maassa, myös Yhdysvalloissa ja Britanniassa, ja siitä on tekeillä englanninkielinen TV-tuotanto.

Hanna Bervoets: Sopimatonta sisältöäalkuteos Wat wij zagenSuomentanut Sanna van Leeuween140 sivuaIlmestyy myös äänikirjana, lukija Heljä Heikkinen

Saatavilla sidottuna.

Lähde Gummerus

spot_img