Monipuolista taidetta Helsingin juhlaviikoilla: Tanssia, klassikot ja basson voimaa

Aiheeseen liittyvää

Tampereella musisoidaan syksyllä uuteen tahtiin

Suomen suurin yksityinen musiikkikoulu laajentaa toimintaansa Tampereelle, ja musiikinopetus aloittaa syksyllä 2024.

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Monitaiteelliset Helsingin juhlaviikot esittelevät Akram Khanin tanssiteoksen ja Esa-Pekka Salosen johtaman sinfoniaorkesterin.

Helsingin juhlaviikot tarjoavat tänä vuonna monipuolisen ohjelman. Kansainvälinen nykytanssiteos ’Jungle Book reimagined’ Akram Khanin käsialaa on yksi ohjelman kohokohdista, käsitellen ilmastonmuutosta ja siirtolaisuutta taiteen keinoin.

Klassisen musiikin ystäville tarjotaan mm. Esa-Pekka Salosen johtama, ennennäkemätön konserttiversio Musorgskin ’Hovanštšina’-oopperasta. Musiikkitaiteilija Lauri Porran sata bassoinstrumenttia yhdistelevä musiikkielämys hivelee aisteja Senaatintorilla.

Taiteiden yön ikonisena tapahtumana kuullaan Porran säveltämää, 125 bassoäänen juhlavasti toteuttamaa ’BASSO’-teosta. Tapahtumahaun voivat käynnistää alkaen myös musiikkialan toimijat.

Lähde Anna Mäkelä

spot_img