Riiko Sakkisen uusi kirja tutkii Fuengirolan suomalaisyhteisöä taiteen keinoin

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Mikko Rautiainen pyrkii Guinnessin maailmanennätykseen

Mikko Rautiainen tavoittelee Guinnessin maailmanennätystä Holland’s Got Talent -ohjelmassa yhdistämällä komiikan ja nenähuilunsoiton hollantilaisiin klassikoihin.

Jaa somessa

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola, keskityen erityisesti Fuengirolassa asuvaan suomalaisyhteisöön.

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola. Kirja kertoo Fuengirolassa asuvasta suomalaisyhteisöstä, jonka jäsenet elävät eristäytyneinä suomalaisessa kuplassaan. Sakkinen on haastatellut paikallisia suomalaisia ja koonnut taustamateriaalia taideprojektiksi.

Teoksiin kuuluu keksittyjä tilastoja ja kaavioita, jotka provosoivat ja herättävät keskustelua. Sakkisen mukaan suomalaisyhteisö Fuengirolassa on eräänlainen suomalaisuuden utopia.

Kirjan on toimittanut Serlachiuksen johtaja Pauli Sivonen. Tämä teos liittyy myös Serlachius-museon näyttelyyn, joka avautuu 15. kesäkuuta 2024.

Sakkinen valmistui Kuvataideakatemiasta Helsingissä vuonna 2002 ja on asunut Espanjassa vuodesta 2003 lähtien. Häntä on aina kiinnostanut suomalaisuuden tutkiminen taiteen keinoin, ja nyt hän löysi sopivan aiheen Fuengirolasta.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Parvs

spot_img