Riiko Sakkisen uusi kirja tutkii Fuengirolan suomalaisyhteisöä taiteen keinoin

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Etäisyys, leikki – Ulkopuolisena yhteyttä etsimässä

Jere Vartiaisen uusi runokokoelma tarkastelee ulkopuolisuutta ja merkityksen etsintää. Hänen runokielensä yhdistää fantasiaa ja arkea.

Jaa somessa

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola, keskityen erityisesti Fuengirolassa asuvaan suomalaisyhteisöön.

Riiko Sakkinen tutkii suomalaista identiteettiä kirjassa Los moimoi de Fuengirola. Kirja kertoo Fuengirolassa asuvasta suomalaisyhteisöstä, jonka jäsenet elävät eristäytyneinä suomalaisessa kuplassaan. Sakkinen on haastatellut paikallisia suomalaisia ja koonnut taustamateriaalia taideprojektiksi.

Teoksiin kuuluu keksittyjä tilastoja ja kaavioita, jotka provosoivat ja herättävät keskustelua. Sakkisen mukaan suomalaisyhteisö Fuengirolassa on eräänlainen suomalaisuuden utopia.

Kirjan on toimittanut Serlachiuksen johtaja Pauli Sivonen. Tämä teos liittyy myös Serlachius-museon näyttelyyn, joka avautuu 15. kesäkuuta 2024.

Sakkinen valmistui Kuvataideakatemiasta Helsingissä vuonna 2002 ja on asunut Espanjassa vuodesta 2003 lähtien. Häntä on aina kiinnostanut suomalaisuuden tutkiminen taiteen keinoin, ja nyt hän löysi sopivan aiheen Fuengirolasta.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Parvs

spot_img