Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Musiikillisesti monimuotoinen yhtye

Sanat
0
Sävellys
0
Kokonaisuus
0
Arvosana
 yasr-loader

Treenikämpän homeisista nurkista nousee rihmastoja ja vahvistimet hohkaavat kuin Chernobylin sulanut reaktori. Haju on sietämätön ja melu nousee lovecraftmaisiin sfääreihin. Siellä treenaavat Jonne Nyberg (laulu & kitara), Antti ”Andy” Silkelä (rummut), Eero Silkelä (kitara) ja Antti Lammi (basso) eli Gardenhead. He ovat viimeisen vuoden ajan työstäneet debyyttialbumiaan, jonka ensimmäinen single The Ordeal julkaistiin viime kesänä. Viime kuussa on ilmestynyt toinen single Devoured animoidun lyriikkavideon saattelemana ja se jatkaa yhtä synkissä tunnelmissa kuin edellinen julkaisu. Debyyttialbuminsa Gardenhead julkaisee keväällä.

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista. Kappale lähtee osuvalla lofi-pätkällä, joka toimii myös jonkinlaisena välisoittona. Biisi on laadukas, melodinen, raskas ja myös hitusen synkkätunnelmainen. Tuotanto on erinomaista, soitto on hyvää ja Jonnen kevyesti raspinen ja melko korkea laulusoundi sopii biisiin hienosti. Kuunnelkaahan itse!

Gardenhead – Devoured

Andy kertoo biisin syntyprosessista:

”Devoured oli aluksi läjä Eeron riffejä ja pari Jonnen melodia ideaa, joita jammailtiin treenien lopuksi. Eräänä kesäyönä harjoituksista pois kävellessäni mietin Stephen Kingin lainausta, jonka edesmennyt ystävämme olisi halunnut tatuoida ihoonsa: ”Monsters are real, ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.” Siihen kiteytyi hyvin hänen kohtalonsa. Kirjoitin lyriikat biisiin lainauksesta inspiroituneena kävelymatkan aikana.”

Gardenhead:

Jonne Nyberg (laulu & kitara) 
Antti ”Andy” Silkelä (rummut)
Eero Silkelä (kitara) 
Antti Lammi (basso)

Lisätiedot:

Instagram: https://www.instagram.com/official.gardenhead/
Facebook: https://www.facebook.com/official.gardenhead/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4tNZ0wiIdFPPmtSMQrksLw

– K. Kallio

spot_img