Arvostelussa: Särmä – Amsterdam

Aiheeseen liittyvää

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Jaa somessa

”Soundit ovat hiotun kuuloiset ja yhtyeestä välittyvä yhteissointi kertoo, että vaikkei Särmä ole yhtyeenä kovinkaan iäkäs, niin sen jäsenet ovat tehneet musiikkia jo pitkään.”

Sanat
0
Sävellys
0
Kokonaisuus
0
Arvosana
 yasr-loader

”Särmä on kovassa nosteessa oleva nuorista muusikoista koottu Satakuntalainen, poprock yhtye. Kappaleet ovat yhtyeen kitaristin Kalle Luotolan kynästä.

Kallen sanoituksien taustalla on aina omalaatuinen ja ”nokkela” ajatusmaailma, tästä syystä kappaleiden merkitys onkin joka kuulijalle henkilökohtainen kokemus. Amsterdam on löyhästi lokeroituna poprock voimabiisi jonka sanojen taustalla on ahdistunut ja massasta poikkeava nuori aikuinen, joka haaveilee vapaudesta pienemmässä ja konservatiivisessa kaupungissa. Tätä vapautta hänelle edustaa Amsterdam.

Kevään mittaan yhtye julkaisee kaksi singleä lisää. Syksyllä aloitetaan äänittämään ensimmäistä pitkäsoittoa.”

Amsterdam-musiikkivideo näki päivänvalon 19.3.2022.

Ollaan jälleen vahvojen melodioiden äärellä ja korvamadon vaara on aistittavissa. Etenkin kertosäkeen melodia on mielestäni erittäin toimiva ja laulajien äänet sopivat hienosti yhteen.

Iskelmätunnelmat kappaleesta kuitenkin välittyy ja uskoisin, että se on osittain myös ollut tarkoituskin. Vaikka biisi on suhteellisen nopea, niin soittajien yhteensoitto ja laulajan laulutyyli saa biisin kuulostamaan hyvin paljon rauhallisemmalta ja tästä ja osittain myös sanoista johtunee itselleni tulleet positiivisen sävyn iskelmäassosiaatiot.

Soundit ovat hiotun kuuloiset ja yhtyeestä välittyvä yhteissointi kertoo, että vaikkei Särmä ole yhtyeenä kovinkaan iäkäs, niin sen jäsenet ovat tehneet musiikkia jo pitkään. Voisin veikata heillä olevan jopa jonkinlaista tanssiorkesteritaustaa.

Oli kuitenkin iloinen uusi tuttavuus tämä Särmä-yhtye ja otan omaan seurataan.

Ota sinäkin!

Särmä webissä

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7khIzQpPNEFxg3IolAP7F2
Facebook: https://facebook.com/sarmavirallinen
Instagram: https://www.instagram.com/sarmavirallinen/
Kotisivut: http://sarma.rjtoimipalvelu.fi/

– K. Lukkarila

spot_img