Sante – Muistan sinut

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Toimitustamme lähestyy Sante-nimellä musiikkia tekevä laulaja/lauluntekijä/säätäjä pääkaupunkiseudulta.

Hän kuvailee musiikkinsa seikkailevan pääosin jossain popin ja rockin suunnalla. Vertauksia on vedetty Pariisin Keväästä Samuli Putroon ja vaikka keneen, kuulijasta riippuen.

Sante julkaisi 28.1. Muistan sinut -kappaleen, joka kasvaa katkeransuloisesta muistelussa kieriskelystä meneväksi poprock-oodiksi kaipuulle. Sante on sekä säveltänyt, sanoittanut, soittanut/laulanut että tuottanut kappaleen itse ja siihen on sämplätty mukaan mm. kiinalaista Erhu-soitinta sekä japanilaisia Taiko-rumpuja.

Muistan sinut -singlen arvostelu

Aikaisemmat julkaisut

Aikaisempiin julkaisuihin kuuluu mm. 2020 julkaistu 4 biisin EP ”Nää biisit ei oo susta”, sekä viime vuonna ilmestyneet sinkut Ihon alla, Mun oli pakko lähteä sekä Sisyfos, jossa feattaa Helsinkiläinen räppäri MariusLurius.

Muistan sinut -sinkku

Kappale käynnistyy erinomaisella riffillä, joka osoittautuukin biisin edetessä koko biisin kantavaksi selkärangaksi. Tämä muutaman nuotin mittainen riffi pitää sisällään avaimet koko biisin läpiviemiseen.

Henkilökohtaisesti tykkään kovasti tästä tavasta tehdä musiikkia. Etenkin, jos varioituva pääteema on hyvä ja tarttuva, niin yleensä lopputulemakin on erinomainen. Näin on käynyt myös Muistan sinut -biisinkin kohdalla, eli Sante on saanut aikaan kelpohyvän poprallin.

Taitolaji on myös ymmärtää, että vähemmän on enemmän ja sekin viisaus toteutuu tässä kappaleessa ja vaikka intesiteetti kasvaa kappaleeen edetessä, niin missään vaiheessa ei tule olo, että biisi olisi tukkoon soitettu.

Lisäksi pariinkin kertaan toteuttu kevennys draaman kaaressa sitouttaa kuulijan entistä hanakammin kuuntelemaan kappaleen loppuun asti. Loistavaa sovittamista ja tuottamista, sanoisin.

Sävellyksessäkään ei ole yhtään mitään vikaa. Päinvastoin. Ihastuin itse vain huomattavasti enemmän Santen tuotantotyyliin eli tapaan tuoda melodiansa kuulijan kuultavaksi.

Kappaleen on miksannut Jouko Lavonen ja masteroinut Daniel Hagström.

Sante verkossa

Instagram: https://www.instagram.com/sa.nte/
Facebook: https://www.facebook.com/santesoi
Youtube: https://www.youtube.com/c/SANTESANTE/
Bandcamp: https://sa-nte.bandcamp.com/

– K. Lukkarila

spot_img
Toimitustamme lähestyy Sante-nimellä musiikkia tekevä laulaja/lauluntekijä/säätäjä pääkaupunkiseudulta. Hän kuvailee musiikkinsa seikkailevan pääosin jossain popin ja rockin suunnalla. Vertauksia on vedetty Pariisin Keväästä Samuli Putroon ja vaikka keneen, kuulijasta riippuen. Sante julkaisi 28.1. Muistan sinut -kappaleen, joka kasvaa katkeransuloisesta muistelussa kieriskelystä meneväksi poprock-oodiksi kaipuulle. Sante on sekä...Sante - Muistan sinut