Sante – Muistan sinut

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Emotion visa: Rumpujumalat

Tämän kertaisen visan jumalaisena aiheena on rummut. Testaa tietosi...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Jaa somessa

Toimitustamme lähestyy Sante-nimellä musiikkia tekevä laulaja/lauluntekijä/säätäjä pääkaupunkiseudulta.

Hän kuvailee musiikkinsa seikkailevan pääosin jossain popin ja rockin suunnalla. Vertauksia on vedetty Pariisin Keväästä Samuli Putroon ja vaikka keneen, kuulijasta riippuen.

Sante julkaisi 28.1. Muistan sinut -kappaleen, joka kasvaa katkeransuloisesta muistelussa kieriskelystä meneväksi poprock-oodiksi kaipuulle. Sante on sekä säveltänyt, sanoittanut, soittanut/laulanut että tuottanut kappaleen itse ja siihen on sämplätty mukaan mm. kiinalaista Erhu-soitinta sekä japanilaisia Taiko-rumpuja.

Muistan sinut -singlen arvostelu

Aikaisemmat julkaisut

Aikaisempiin julkaisuihin kuuluu mm. 2020 julkaistu 4 biisin EP ”Nää biisit ei oo susta”, sekä viime vuonna ilmestyneet sinkut Ihon alla, Mun oli pakko lähteä sekä Sisyfos, jossa feattaa Helsinkiläinen räppäri MariusLurius.

Muistan sinut -sinkku

Kappale käynnistyy erinomaisella riffillä, joka osoittautuukin biisin edetessä koko biisin kantavaksi selkärangaksi. Tämä muutaman nuotin mittainen riffi pitää sisällään avaimet koko biisin läpiviemiseen.

Henkilökohtaisesti tykkään kovasti tästä tavasta tehdä musiikkia. Etenkin, jos varioituva pääteema on hyvä ja tarttuva, niin yleensä lopputulemakin on erinomainen. Näin on käynyt myös Muistan sinut -biisinkin kohdalla, eli Sante on saanut aikaan kelpohyvän poprallin.

Taitolaji on myös ymmärtää, että vähemmän on enemmän ja sekin viisaus toteutuu tässä kappaleessa ja vaikka intesiteetti kasvaa kappaleeen edetessä, niin missään vaiheessa ei tule olo, että biisi olisi tukkoon soitettu.

Lisäksi pariinkin kertaan toteuttu kevennys draaman kaaressa sitouttaa kuulijan entistä hanakammin kuuntelemaan kappaleen loppuun asti. Loistavaa sovittamista ja tuottamista, sanoisin.

Sävellyksessäkään ei ole yhtään mitään vikaa. Päinvastoin. Ihastuin itse vain huomattavasti enemmän Santen tuotantotyyliin eli tapaan tuoda melodiansa kuulijan kuultavaksi.

Kappaleen on miksannut Jouko Lavonen ja masteroinut Daniel Hagström.

Sante verkossa

Instagram: https://www.instagram.com/sa.nte/
Facebook: https://www.facebook.com/santesoi
Youtube: https://www.youtube.com/c/SANTESANTE/
Bandcamp: https://sa-nte.bandcamp.com/

– K. Lukkarila

spot_img