Arvostelussa: Sonologyst – Interdimensional

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Uusi Sonologyst-albumi Interdimensional tutkii kosmisen musiikin parafyysistä ulottuvuutta ja viimeistelee hänen soundinsa laajenemisprosessin, joka alkoi albumeilla Silencers ja Ancient Death Cults and Beliefs, muodostaen ihanteellisen trilogian, joka on saanut inspiraationsa siitä, mikä on tieteen rajojen ulkopuolella.

Sonologyst -albumi arvostelussa

Interdimensional on saanut inspiraationsa tiedemieheltä Michio Kakulta, joka temaattisesti teorisoi, mikä voisi olla ihmislajin kaukainen tulevaisuus kaiken aineen, tähtien ja tunnettujen ulottuvuuksien ulkopuolella. Tulevaisuus, joka voi johtaa meidät voittoon kaiken lopusta meille tiedossa olevan universumin ennakoidun ja väistämättömän kuoleman jälkeen.

Soundiltaan kosminen Interdimensional läpäisee pysähtyneisyyden tunteen, joka muistuttaa Thomas Könerin isolaationistista elektroniikkaa, mutta silti sille on ominaista sähköistettyjen instrumenttien, analogisten syntetisaattoreiden ja resonoivien metalliesineiden äänitykset.

Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, Sonologystin tyypillinen synkkä kokeellinen/post industrial -soundi on kuitenkin suodatettu usvaisen vääntyvän kaiun ja äärettömän viiveen kautta, ja kuvaa musiikillisesti sivilisaation galaktista matkaa, joka etsii mahdollista tulevaisuutta kuoleman jälkeen.

Äänimatka on usvainen, kosmista tuonpuoleista koskettavaa dronemaista resonaatiota, joka hiljaiselollaan hiipii kehon uumeniin jättäen jälkeen horrosmaisen pohdinnan tilan. Cold Spring – vanhana konkarina – osaa edelleen löytää loistavia artisteja talliinsa, kun taas Sonologyst osaa mainiosti nostaa vanhan ruosteen pintaan vanhanliiton mieltä kihelmöivällä dark ambient -tyylillään.

– K. Strömsholm

spot_img